29 / 03 / 2024

Emlakjet’ten emlakçılara eğitim!

Emlakjet’ten emlakçılara eğitim!

İş ortağı olarak gördüğü emlak ofislerinin gelişimine destek olmak amacıyla ‘Emlakjet Akademi’yi kurarak sektöre yatırım yapan Emlakjet, başlattığı eğitim ve panel atağını İstanbul, Ankara ve İzmir’de 5 etkinlik ile tamamladı.




İş ortağı olarak gördüğü emlak ofislerinin gelişimine destek olmak amacıyla ‘Emlakjet Akademi’yi kurarak sektöre yatırım yapan Emlakjet, başlattığı eğitim ve panel atağını İstanbul,  Ankara  ve İzmir’de 5 etkinlik ile tamamladı. 31 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında düzenlenen ve 225 emlakçıyla biraraya gelinen panel ve eğitimlere Epos Değerleme Kurucu Ortağı Neşecan Çekici, Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı ve Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun gibi sektörün önde gelen isimleri katıldı

 

Gittigidiyor.com, Kariyer.net, Sigortam.net ve Arabam.com gibi önde gelen 11 web sitesinin sahibi olan risk ve girişim sermayesi platformu iLab Holding’in Mayıs 2014’te satın aldığı Emlakjet, ‘yeni nesil emlak bulma sitesi’ olarak yerini aldığı sektörü bir adım öne taşıyacak bir eğitim atağı başlattı.

 

Gayrimenkul sektörünün önemli oyuncularından biri olan emlak ofislerini önemli bir iş ortağı görerek onlara eğitim desteği vermek, panellerle karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak ve sektöre verilen hizmeti daha ileriye taşıyabilmek amacıyla ‘Emlakjet Akademi’yi kuran Emlakjet’in misyonu, içinde bulunduğu gayrimenkul sektörüne katma değer yaratan yatırımlar yapmak ve böylece tüm tarafların beraberce gelişmesine ve büyümesine destek olmak.

 

225 emlak danışmanı panelde profesyonellerle biraraya geldi 

30 Mayıs’ta İzmir’de, 31 Mayıs- 2 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da ve 3 Haziran’da Ankara’da olmak üzere toplam 225 emlakçının katıldığı ‘Emlakjet Eğitim Akademi Günleri, emlakçılardan yoğun bir ilgi gördü. Organizasyonun ilk bölümünde sektörün önde gelen profesyonelleriyle ‘Değişen emlak sektöründe emlak ofisleri nasıl fark yaratır?’ başlıklı bir panel düzenlendi. Emlakjet Genel Müdürü Gizem Moral Kunter’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele Epos Değerleme Kurucu Ortağı Neşecan Çekici, Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı ve Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun gibi sektörün önde gelen isimleri katıldı. 

 

Organizasyonun eğitimi içeren ikinci bölümünde ise emlakçılar, değişen müşteri profilleri ve rekabet neticesinde günümüzün önemli kavramlarından olan müşteri odaklılık konusunu Management Plus Danışmanlık ve Eğitim Şirketi Başkanı Haldun Ersen’den dinlediler. Eğitim, ‘müşteri odaklı satış, etkili satış teknikleri, satışta farklılık yaratma ve fırsatlar’ ile ilgili pek çok konuyu kapsadı. 

 

Emlakçılık Yasası, müşteri odaklılık ve piyasa tartışıldı 

Emlakjet Akademi Günleri kapsamında düzenlenen bu paneller, emlakçılarla sektörün önde gelen profesyonellerini biraraya getirmesi ve emlakçıların akıllarındaki sorulara yanıt alabilmeleri açısından etkili oldu. İnteraktif şekilde gerçekleşen panellerde Emlakçılık Yasası, değerleme şirketlerinin piyasa ile ilgili yorumları, kentsel dönüşüm ve fırsatlar, yabancı yatırımcı ilgisi, emlak ofislerinin değişen bu sektörde nasıl fark yaratabilecekleri konuşuldu.

 

Panelde Emlakjet Akademi’yi kurma nedenlerinin başında ‘sektöre katma değer’ yaratmak olduğunun altını çizen Emlakjet Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, “Gayrimenkul danışmanlığı sektöründe trendler değişiyor, çünkü karşımızda artık daha bilinçli bir alıcı kitlesi ve daha rekabetçi bir piyasa var. Değişen dünyada kullanıcı alışkanlıkları da değişti, bunları görüp doğru yorumlayabilen emlakçılar, teknolojiyi kullanarak fark yaratabilecekler” diye konuştu. Emlakjet teknolojisinin getirdiği farklar ve sektördeki ilkleri ile müşteri odaklı fark yaratmada emlakçılara yol göstereceğini vurgulayan Kunter, şöyle devam etti: “İş ortağımız olan emlakçıların iş sürecine değer katmak ve müşterilerini daha iyi takip ederek onlara kusursuz bir hizmet sunmalarını sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl sektörde ilk kez Jethat servisini geliştirdik. Şu an sadece bizim tarafımızdan sunulan bu ayrıcalık, değer yaratma misyonumuzun bir parçası. Emlakçılara bir dijital asitanlık servisi sunan Jethat ile emlakçılar ilk kez kendilerine gelen hiçbir telefonu kaçırmıyor. Gelen telefonları, müşteri bilgilerini ve açamadıkları telefonları ileten bu özel teknoloji sayesinde tüm iş süreçlerini kendi panellerinden istedikleri gibi yönetebiliyorlar.”

 

Kunter, Emlakjet Akademi’nin eğitimlerinin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

Emlak seri ilan sektöründe 3 büyükten biri 

Sahibinden satılık ve kiralık dairelere en pratik şekilde ulaşma imkanı veren Emlakjet, kısa bir sürede ayda 40 milyon sayfa görüntülenme sayısı ve 5 milyon ziyaretçi ile emlak seri ilan sektörünün en büyük üç portalından biri oldu. Emlak ofisleri ve bireyler tarafından oluşturulmuş 500 bine ulaşan satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan bir veritabanına sahip olan Emlakjet, bu ilanları hayal ettiği ev ve işyerini arayan kullanıcılarına internet sitesi ve mobil işletim sistemleri üzerinden ulaştırıyor. Kullanıcılar Emlakjet üzerinden İstanbul’dan Van’a, tüm Türkiye’deki ilanlar arasında karşılaştırma yapabiliyor.

 


Geri Dön