28 / 03 / 2024

Emre Baki kimdir?

Emre Baki kimdir?

Rönesans Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Rönesans Holding’in Mali İşlerden Sorumlu Grup Başkanı Emre Baki kimdir? Emre Baki bugüne kadar hangi görevlerde bulundu?



Emre Baki kimdir?

Emre Baki, 1997 yılı ODTÜ İşletme Bölümü mezunu. 1997 yılında iş hayatına başlayan Emre Baki, bugün Rönesans Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Rönesans Holding’in Mali İşlerden Sorumlu Grup Başkanı.


Emre Baki, 1997-2006 yılları arasında PriceWaterHouseCoopers'ın Bağımsız Denetim Bölümü'nde çeşitli görevlerde bulundu, en son şirketin  Ankara  Ofisinde Müdür olarak görev yaptı.


2006 yılında Rönesans Grubu'na katılan Emre Baki, halen Rönesans Holding A.Ş.'nin Mali İşler'den Sorumlu Grup Başkanı'dır.


Rönesans Holding

1993: Rönesans İnşaat, Rusya - St.Petersburg’da Erman Ilıcak tarafından kuruldu.

 

1998: Baltika için yapılacak 13 sanayi tesisinden ilkinin ihalesi kazanıldı.

 

2000: Rönesans İnşaat’ın Moskova Ofisi açıldı.

 

2001: Rönesans Grubu, gayrimenkul yatırım kolunu kurdu. RGY’nin temelleri atıldı.

 

2003: Rönesans İnşaat, Ukrayna faaliyetlerine başladı.

 

2004: Rönesans’ın Türkiye’deki ilk alışveriş merkezi yatırımı Optimum Ankara açıldı. St.Petersburg’daki ilk ofis binası yatırımı olan Renaissance House açıldı.

 

2005: IKEA ile Rusya’da yapılması planlanan sekiz AVM projesinden ilki başladı.

 

2006: RGY, Haziran 2006’da Ankara’da kuruldu.

 

2007: Rönesans İnşaat, ENR Top 225 Uluslararası Müteahhitler Listesi'nde 61’inci sırada, Rusya listesinde ise ikinci sırada yer aldı. St.Petersburg’daki Renaissance Center açıldı. Amstar Global ile Optimum Adana, Kozzy ve Aura alışveriş merkezlerini kapsayacak ortak girişim kuruldu. Rönesans Enerji faaliyetlerine başladı.

 

2008: İnşaat projeleri Kuzey Afrika ve Orta Doğu’yu kapsayacak şekilde genişletildi. Rönesans İnşaat’ın Libya - Trablus ofisleri açıldı. %50-50 Strabag ortak girişimiyle Sochi Uluslararası Havalimanı ihalesi kazanıldı. A sınıfı ofis projesi olan Renaissance Plaza St.Petersburg’da açıldı. Kasım ayında Optimum İstanbul açıldı.

 

2009: PORR’un %10,22 oranında azınlık hissesi alındı. Rönesans İnşaat’ın portföyünde altyapı, ağır sanayi ve endüstriyel projeler ağırlık kazandı. Libya, Türkmenistan ve Suudi Arabistan’da yeni ihaleler kazanıldı. Rönesans İnşaat’ın Katar ofisi faaliyete geçti. Gaziantep’te RGY’nin ilk ortaklık projesi olan Sankopark açıldı. Rönesans Enerji’nin ilk projesi Yalnızca Hidroelektrik Santrali devreye girdi.

 

2010: Rönesans İnşaat, Azerbaycan faaliyetlerine başladı. St.Petersburg’da Renaissance Hall satın alındı. İstanbul’da Kozzy Alışveriş Merkezi açıldı. Optimum İstanbul outlet kategorisinde ISCS ödülünü ve AMPD’nin En İyi Outlet ödülünü kazandı.

 

2011: Novosibirsk’de Aura Alışveriş Merkezi, St.Petersburg’da Renaissance Forum Otel ve Ofis Kompleksi ile Adana’da Optimum Alışveriş Merkezi açıldı. Rönesans Enerji Özlüce HES’ne ortak oldu.



Geri Dön