19 / 04 / 2024

Emre Katırcı: Herkesin gittiği yoldan gitmeyin!

Emre Katırcı: Herkesin gittiği yoldan gitmeyin!

Tekstil sektöründeki 15 yıllık tecrübesini inşaat sektörüne taşıyan Uptown projesi ortaklarından Emre Katırcı, başarının hedef odaklı olması gerektiğine ve herkesin gittiği yoldan değil de farklı bir yoldan gitmekten geçtiğine inanıyor...



Kendinizden bahseder misiniz? 


1973 yılında Ankara'da doğdum. TED  Ankara  Koleji'nin ardından Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldum. Hacettepe Üniversitesi'nde de 6 aylık İşletme Eğitim programına katıldım. Evliyim, 3 çocuğum var. 


Tekstil sektöründeki başarılarınızın ardından inşaat sektörüne geçiş yaptınız. İnşaat sektörüne geçiş yapmak hedefleriniz arasında mıydı ? 


İş yaşantıma baba mesleği olan tekstil ve giyim sektörüyle başladım. 1998 yılında kurulan Perlina markamız 300 civarında satış noktasına ulaştı. 

2003 yılından bu yana kendi markamızla mağazalaşma sürecine girdik. 2003-2004 yılları arasında inşaat sektörüne adımımızı attık. Ardından da yaşam alanlarının ön plana çıktığı konutların eksikliğini hissettiğimiz için inşaat sektörüne ağırlık verdik. 


İki sektörün artı ve eksilerini karşılaştırır mısınız? 


İki sektör de detaycılık ve titizlik isteyen sektörler. Biz daha çok konut projelerine yoğunlaşsak da ikisinin de güzelliklerinin detaylarında saklı olduğunu söyleyebilirim. Çünkü biz konut üretiminde dört duvar değil, yaşam alanı sunuyoruz. Zaten bizim en önemli sloganlarımızdan biri de budur. Konut üretirken müşteri memnuniyetini ön planda tutarak sosyal tesislerimizle, peyzaj çalışmalarımızla, ortak yaşam alanlarıyla çok titiz bir çalışma yürütüyoruz. Çalışmalarımızı yürütürken detaycılığın bizi başarıya taşıyacağına inanıyoruz. Dolayısıyla aslında ortak noktaları olan sektörlerde yürüyoruz. 


Bundan sonra hayata geçirmeyi düşündüğünüz projelerden bahseder misiniz? İnşaat sektöründe ilerlemeye devam mı edeceksiniz 

yoksa başka sektörlere girmeyi düşünüyor musunuz ? 


Kısa vadede projelendirdiğimiz başka etkinlikler yok. Fakat enerji sektörüyle ilgili daha önceki yıllarda farklı çalışmalarımız olmuştu. İnşaat sektöründe ilerlemeye devam etmeyi düşünüyoruz. Ama farklı sektörlerde de yer almayı planladığımızda enerji sektörünü değerlendirebiliriz. 


Marka olmak size ne ifade ediyor? Marka olmak ve marka olarak kalmak sizce nasıl başarılır? 


Biz altyapısı oluşturulmamış, sadece vitrini süslenmiş ürünlerin ya da hizmetlerin saman alevi gibi olacağına inanıyoruz. Altyapısı sağlam ürünlerle, insanlara memnun olacağı hizmetler sunarsanız markanızda kalıcılığı yakalamış olursunuz. 

Firma olarak biz bu inançla, insanların memnuniyetini devam ettirecek çalışmalarla, marka değerimizi artırma çabasındayız. 


Incek'te göl ve orman manzaralı konutlarına : Ankara'ya kazandırdığınız Uptown İncek projesinden bahseder misiniz ? 


Şu anki en büyük heyecanımız Uptown İncek Konutları. Lema Grup olarak inşasını üstlendiğimiz proje, TED Ankara Koleji yerleşkesinin kapı komşusu. 18 bin metrekare alana sahip projede farklı tiplerde toplam 226 daire yer alıyor. Uptown'm site işletme kurgusu tıpkı bir otel işletmesi gibi özenle kurgulandı. Kiddytown (çocuklar için oyun ve etüd alanları), Soundtovvn ( müzik odası), Gurmetovra (kafe ve restaurant alanları), Officetown (iş görüşmeleri yapılabilecek toplantı odası) ve Joytown (kutu ve konsol oyunları, sinema, dev ekran vs. bulunduran eğlence alanı) gibi Ankara'da pek alışık olunmayan hizmetleri projemize entegre ettik. İncek'te göl ve orman manzarasına hakim, şehrin elit yaşam merkezlerine eşit mesafede yer alan proje, bu anlamda lüks ve konforlu yaşamı, eşsiz bir doğa manzarasıyla buluşturuyor. 


Sabah Gazetesi Ankara eki


Geri Dön