23 / 04 / 2024

Emre'nin kentsel tasarım için 200 imzayla Başkan'ın kapısını çaldılar!

Emre'nin kentsel tasarım için 200 imzayla Başkan'ın kapısını çaldılar!

Emre'nin kentsel tasarım projesinden mahrum kalmasına neden olan 20 mahalle sakini hatasını anladı. Mahalle Muhtarı Suvay, aralarında daha önce itiraz edenlerin de bulunduğu 200 mülk sahibinden imza alıp, Kentsel Tasarım Projesi'nin uygulanması için Belediye'ye başvurdu.



Isparta Belediyesi, Kentsel Tasarım Projesi kapsamında eski mahallelerin yenilenmesi için Emre, Gülcü, Hisar, Sülübey ve Karaağaç Mahallesi'nde 18 uygulaması yaptı. Proje kapsamında eski yerleşim olan mahallelerde müteahhit eliyle mülk sahibinin cebinden para çıkmadan yenilenmenin önü açılıyor. 18 uygulaması kapsamında mahalleler arasında bulvar niteliğinde yollar ile mahalle merkezlerinde sosyal donatı alanları ve meydanların oluşturulması öngörülüyor.


Meclis kararı, 18 uygulaması ve askı süresi bittikten sonra yürürlüğe giren Kentsel Tasarım Projesi, Emre Mahallesi'nden gelen 20 itiraz dilekçesi nedeniyle sekteye uğramıştı. İtirazlara kızan Belediye Başkanı Günaydın, 4 mahallede bütünleşik olarak gerçekleştirilen imar planını Emre Mahallesi açısından iptal etmiş, bu durumu da kamuoyu ile paylaşmıştı. Emre Mahallesi'nden gelen 20 dilekçenin neden olduğu mağduriyet ve kentsel tasarım mahrumiyeti için yeni adımlar atılıyor. Mahalle Muhtarı Gürcan Süvay, aralarında itiraz dilekçesine imza atanların da olduğu 200 mahalle sakininden imza toplayın yeniden Belediyenin kapısını çaldı. Mahalleliler, Gülcü, Sülübey, Hisar ve Karaağaç Mahallelerinde olduğu gibi kentsel tasarım projesinin Emre için de uygulanmasını istiyor. Emre Mahallesi Muhtarı Gürcan Süvay, Belediye Başkanı Günaydın'ın 20 imzalı itiraz dilekçesine kızıp imar uygulamasında değişiklik yaptığını söyledi. Ancak 20 kişinin yüzünden diğer mahalle sakinlerinin mağdur olamayacağını belirten Süvay, "sayın Belediye Başkanımızla görüştük. Kendisine anlattık. 20 kişinin tüm mahalleyi temsil edemeyeceğini söyledik. Mahalle sakinlerimizle görüştük. Hepsi bu projeyi istiyor. Kentsel Tasarım Projesi ile mahallemizin yenilenmesini, modern bir görünüme kavuşmasını arzu ediyoruz.


Belediyemiz bu doğrultuda iyi niyetli bir proje hazırlamış ve önümüze koymuş. İtiraz eden 20 kişi de hatasını anladı. Şimdi 200 kişiden imza topladık. Daha önce itiraz eden arkadaşlarımız da yeni dilekçeye imzasını attık. Belediyemize başvurduk. Sayın Başkanımızdan isteğimiz Emre'de de kentsel tasarım projesinin uygulanmasıdır"diye konuştu.


Posta Akdeniz 


Geri Dön