28 / 03 / 2024

emre kentsel tasarım projesi

emre kentsel tasarım projesi

Emre'nin kentsel tasarım projesinden mahrum kalmasına neden olan 20 mahalle sakini hatasını anladı. Mahalle Muhtarı Suvay, aralarında daha önce itiraz edenlerin de bulunduğu 200 mülk sahibinden imza alıp, Kentsel Tasarım Projesi'nin uygulanması için Belediye'ye başvurdu.

Eski Van Şehri Kentsel Tasarım Projesi'nde sona gelindi!

Van'da DAP, DAKA ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Eski Van Şehri Kentsel Tasarım Projesi'nde sona gelindi...

Kentsel tasarım rehberinin hazırlanması gerekli!

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Darby, yapılan yasal düzenlemelerin kentsel tasarım ve peyzaj mimarlarına yeni iş sahaları doğurduğunu açıkladı. 

Ordu'da Kentsel Tasarım Rehberi Çalıştayı yapıldı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi “Kentsel Tasarım Rehberi Çalıştayı” düzenledi.

Jevvi Plan Kentsel Tasarım Anonim Şirketi kuruldu!

Jevvi Plan Kentsel Tasarım Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Hulusi Aksoy tarafından kuruldu.

Kemer Liman Caddesi Kentsel Tasarım Projesi tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kemer Liman Caddesi Kentsel Tasarım Projesi kapsamında sürdürdüğü çalışmalar tamamlandı. 

Antalya Ali Çetinkaya Kentsel Tasarım Projesi'nde sona doğru!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ali Çetinkaya Caddesi’ni bir çekim merkezi haline dönüştürmek için başlattığı kentsel tasarım projesinde sona geldi.

Kemer Kentsel Tasarım Projesi 1.5 ayda tamamlanacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada, Kemer ilçesi Liman Caddesi’nde 5 ayda tamamlama söz verdikleri kentsel tasarım projesini Türkiye rekoruna imza atarak, 1,5 ay önce bitireceklerini söyledi.

Nevzat Doğan, Kentsel Tasarım Semineri'ne katıldı!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Kentsel Tasarım Semineri'ne katıldı.

Uchan Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Kentsel Tasarım Dönüşüm Ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. kuruldu!

Uchan Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Kentsel Tasarım Dönüşüm Ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.  bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Sultanbeyli’de Mustafa Uçan tarafından kuruldu.

Era kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Era kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi 40 bin TL sermaye ile bugün açıldı.

Antik Side Kentsel Tasarım Projesi 2. Etap çalışmaları başladı!

Manavgat Belediyesi tarafından, "Antik Side Kentsel Tasarım Projesi" 2. etap çalışmalarına başlanıldı.

İşte Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması'nın sonuçları!

7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. 123 projenin değerlendirildiği yarışmada 35 eser ödül aldı.

Eroğlu Planlama ve Kentsel Tasarım Anonim Şirketi kuruldu!

Eroğlu Planlama ve Kentsel Tasarım Anonim Şirketi Mesut Emre Eroğlu tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

emre kentsel tasarım projesi Haberi

emre kentsel tasarım projesi

Isparta Belediyesi, Kentsel Tasarım Projesi kapsamında eski mahallelerin yenilenmesi için Emre, Gülcü, Hisar, Sülübey ve Karaağaç Mahallesi'nde 18 uygulaması yaptı. Proje kapsamında eski yerleşim olan mahallelerde müteahhit eliyle mülk sahibinin cebinden para çıkmadan yenilenmenin önü açılıyor. 18 uygulaması kapsamında mahalleler arasında bulvar niteliğinde yollar ile mahalle merkezlerinde sosyal donatı alanları ve meydanların oluşturulması öngörülüyor.


Meclis kararı, 18 uygulaması ve askı süresi bittikten sonra yürürlüğe giren Kentsel Tasarım Projesi, Emre Mahallesi'nden gelen 20 itiraz dilekçesi nedeniyle sekteye uğramıştı. İtirazlara kızan Belediye Başkanı Günaydın, 4 mahallede bütünleşik olarak gerçekleştirilen imar planını Emre Mahallesi açısından iptal etmiş, bu durumu da kamuoyu ile paylaşmıştı. Emre Mahallesi'nden gelen 20 dilekçenin neden olduğu mağduriyet ve kentsel tasarım mahrumiyeti için yeni adımlar atılıyor. Mahalle Muhtarı Gürcan Süvay,...