29 / 03 / 2024

En büyük özel kentsel dönüşüm başlıyor!

En büyük özel kentsel dönüşüm başlıyor!

2014'te inşaat şirketleri ve yatırımcılar için sıkıntılı dönemler yaşatan gayrimenkul sektörünün yeniyılda umut sinyalleri verdiğini belirten Kaan Yücel, en büyük kentsel dönüşüm projesini başlattıklarını söyledi.



Türkiye'de son 10 yılda her alanda hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşandığına dikkat çeken Polat Holding iştiraki Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, bu değişimin belirgin oranda yaşandığı ve hissedildiği sektörlerin başında gayrimenkulün geldiğini söyledi. 


Sektör temsilcileri ve tüketiciler açısından hayal kırıklıklarının yaşandığı 2014'ün yerini 2015'te umuda bıraktığım kaydeden Yücel "2015 yılı için umutluyuz. Biz Piyalepaşa olarak içerisinde bulunduğumuz bu konjonktüre rağmen umudumuzu koruduk. 2014 yılından başından itibaren de Piyalepaşa'da hayata geçireceğimiz projemize odaklandık. Türkiye'de özel sektör tarafından hayata geçirilecek en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. 


Beyoğlu ilçesine bağlı Piyalepaşa semtinde hayata geçireceğimiz bu proje ile Türkiye'de özel sektör tarafından gerçekleştirilecek en büyük kentsel dönüşüm projesine imza atıyoruz. Projemizle ile ilgili bölgede yıkım çalışmalarına devam ediyoruz. Tapulu ve tapusuz hak sahipleri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Tapulu hak sahipleri ile kat karşılığı anlaşma sağlayarak projede yer veriyoruz. Proje inşaatına da bu yılın sonunda başlamayı hedefliyoruz" diye konuştu. 


Fark yaratan kalıcı olacak


Seçim sonrası 2015 yılının ikinci yarısında sektörün eski canlılığına kavuşacağını düşündüklerini aktaran Yücel, gelecekte odağına insanı alıp, ihtiyaçları iyi anlayan, yenilikleri takip eden, müşterilerine sunan ve en önemlisi doğru yerlerde doğru projeleri hayata geçirerek fark yaratan markaların başarısının devam edeceğini ifade etti. İstanbul'a gelen turistlere Mimar Sinan'ın eserlerinden başka gezebilecekleri eserler sunmak gerektiğine dikkat çekti. 


Piyalepaşa şehrin merkezinde, tam göbeğinde yer alan İstanbul'un en eski ve önemli semtlerinden biri olduğunu hatırlatan Kaan Yücel söyle devam etti: "Haliç'in kuzey sahilinde yer alan ve 1919 ve 1955 yangınlarının yıkıcı sonuçlarını silemeyen Piyalepaşa, Osmanlı döneminde daha çok askerlerin yerleştiği oldukça göz alıcı semtlerden biri olarak dikkat çekerken kontrolsüz yerleşim ile Cumhuriyet Dönemi'nde büyük bir hızla değişmeye başlamış ve 20. yüzyılın ikinci yarısından sonra özgün kimliğini tamamen yitirmiştir. Amacımız, şehrin tam merkezinde yer alan bu semti tarihine ve kendine yakışır biçimde dönüştürmek ve hayata geçireceğimiz bu proje ile bölgenin çehresini değiştirecek, modern, güvenle yaşanabilecek bir yasam alanı oluşturmak." 


Star






Geri Dön