29 / 03 / 2024

En çok eleman ihtiyacı duyulan sektörler hizmet ve perakende oldu!

En çok eleman ihtiyacı duyulan sektörler hizmet ve perakende oldu!

Yenibiris.com ekim ayı istihdam raporunu açıkladı. Rapora göre perakende ile birlikte hizmet, eleman ihtiyacı artan sektörler olarak öne çıktı. Mağaza satış danışmanlığı, satış kadrolarını geçerek en çok ihtiyaç duyulan pozisyon oldu.



Yenibiris.com ekim ayı istihdam raporunu açıkladı. Rapora göre perakende ile birlikte hizmet, eleman ihtiyacı artan sektörler olarak öne çıktı. Mağaza satış danışmanlığı, satıs kadrolarını geçerek en cok ihtiyaç duyulan pozisyon oldu. 


İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, işverenlerin ilanları ve iş arayanların başvuruları doğrultusunda, ekim ayını kapsayan istihdam raporunu hazırladı. Rapora göre ekim ayında en çok eleman arayan sektörlerin başında hızlı büyümesini sürdüren perakendecilik-toptancılık geldi. Yaklaşık 3.5 milyon kişinin çalıştığı sektörde yeni açılan mağazalar ve genişleyen kadrolara alınacak kişilerin yanı sıra, ayrılan çalışanların yerine yapılan yerleştirmeler de işe alımları sürekli kılıyor. Ekim ayında en çok ilan veren turizm-otelcilik sektörü, yaz aylarına göre eleman ihtiyacı azalsa da ikinci sırada yer aldı. 


Hizmet, sağlık ve lojistik sektörlerinde ise eleman arayışının arttığı gözlendi. Hizmet sektörü 7.sıradan ekimde 3. sıraya yükseldi. Bankacılık-finans, 12. sıradan 8'e yükselerek en fazla iş ilanı veren ilk 10 sektör arasında yer aldı. 


Kasiyer aranıyor Bütün sektörler genelinde satış temsilcisi her dönemde en çok aranan pozisyon iken, ekim ayında bir ilk gerçekleşerek mağaza satış danışmanlığı, diğer sektörlerin satış uzmanı ihtiyacını ciddi oranda geçti. Kasiyer ve garson ise sıralamada birer basamak yukarı çıktı. 


Yenibiris.com verilerine göre ağustos ayında hem en çok ilan yayınlanan hem de en çok başvuru yapılan iller sıralamasında ilk sırada İstanbul yer aldı. Rapora göre en çok ilan yayınlanan iller sıralamasında İstanbul'u Ankara, Antalya ve  İzmir  izledi. 


Lojistik yavaşladı 

Yenibiris.com Yönetim Kurulu Üyesi Kâmil Özörnek Ekim ayı istihdam verileriyle ilgili olarak, "İlk sırada yer alan perakende sektörünün, diğer sektörlerle arasını biraz daha açtığını görüyoruz. Orta düzey yönetici atamalarında da perakende önde görünüyor. Ekim, ilk 10 sektör sıralamasında değişiklikler gördüğümüz bir ay oldu. Yaz aylarında biraz yavaşlayan lojistik, bankacılık ve sağlık sektörleri eksik kadrolarını tamamlamak için harekete geçti. Bu sektörlerde çalışmak isteyen kişilere güncel iş fırsatlarını takip etmelerini ve başvuru yapacakları sektör ve alana uygun bir özgeçmiş hazırlamalarını öneriyoruz." değerlendirmesini yaptı. 


Star Perakende eki


Geri Dön