26 / 04 / 2024

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Temmuz emekli zam oranı belli oldu mu? Kabine Toplantısı sonrası açıklamalar…

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Temmuz emekli zam oranı belli oldu mu? Kabine Toplantısı sonrası açıklamalar…

Milyonlarca emeklinin gündeminde "2022 yılında emekli zammı ne kadar olacak ve zam oranı ne zaman açıklanacak? " sorusu yer alırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kabine Toplantısı sonrası açıklama geldi. İşte detaylar...



Temmuz ayına sayılı günler kala emekli zammı hesaplamalarında son viraja girildi. Resmi mayıs ayı enflasyonu yüzde 2,98 artışla yüzde 73,50 oranında gerçekleşirken 5 aylık enflasyon oranıysa yüzde 35,64 olarak hesaplandı. 6 aylık enflasyon farkının açıklanmasının ardından en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaş zammı netleşmiş olacak.

Kabine Toplantısı sonrasında milyonlarca emeklinin gündeminde "2022 yılında emekli zammı ne kadar olacak ve zam oranı ne zaman açıklanacak? " sorusu yer alırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kabine Toplantısı sonrası açıklama geldi. İşte 2022 Emekli Temmuz zammı için Kabine Toplantısı'ndan çıkan kararlar...

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Temmuz emekli zam oranı belli oldu mu? Kabine Toplantısı sonrası açıklamalar…

"KAMU ÇALIŞANLARINA VE EMEKLİLERE ENFLASYON FARKLARINI VERECEĞİZ"

Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli zammına ilişkin açıklalarda bulundu. ¨Kamu çalışanları ve emeklilerimize enflasyon farklarını zaten vereceğiz¨ diyen Erdoğan, 13,7 milyon emeklinin bu çalışmanın tamamını kapsadığının altını çizdi. Hiçbir çalışanın ve emeklinin hayat pahalılığın altında ezilmesine müsaade etmemek gerektiğini söyleyen Erdoğan, artışların detaylarını bilahare açıklayacaklarını duyurdu.

Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile bir araya gelerek çalışmaları bitireceğini ve ardından NATO görüşmelerinden döner dönmez zam oranını duyuracağını açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön