18 / 04 / 2024

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Temmuz emekli zam oranı belli oldu mu? Kabine Toplantısı sonrası açıklamalar…

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Temmuz emekli zam oranı belli oldu mu? Kabine Toplantısı sonrası açıklamalar…

Milyonlarca emeklinin gündeminde "2022 yılında emekli zammı ne kadar olacak ve zam oranı ne zaman açıklanacak? " sorusu yer alırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kabine Toplantısı sonrası açıklama geldi. İşte detaylar...



Haziran ayında enflasyon sabit kalırsa SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları Temmuz ayında yüzde 35,64 oranında artacak. Böylelikle 2000 öncesi en düşük SSK emekli aylığı 3 bin 293 TL’den 4 bin 467 TL’ye yükselecek.

En düşük emekli maaşı 2500 TL olarak belirlenmekle birlikte 2000 sonrası SSK’lılar ile Bağ-Kur ve tarım Bağ-Kur’luların emekli maaşlarındaki artış, esas aylıkları üzerinden yapılacak. Buna göre, 2000 sonrası SSK’lılarda en düşük emekli maaşı 2 bin 769 TL, tarım BAĞ-KUR’lularda 3 bin 68 TL, esnaf Bağ-Kur’lularda ise 3 bin 254 TL olacak.

Ocak ayında Bağ-Kur ve SSK emekli maaşlarına yüzde 25,47, memur aylıklarına yüzde 30,95 oranında zam yapılmıştı. Ancak başta da belirtildiği üzere bu rakamlar 4 Temmuz'da açıklanacak Haziran ayı verileriyle son halini alacak. 

Emekli bayram ikramiyesinde son dakika! Bayram ikramiyesi kaç lira ödenecek? İkramiyeler ne zaman hesaplara yatacak?

2022 emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman verilecek?

Milyonlarca emekli bu tarihi bekliyor! Emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön