23 / 04 / 2024

En fazla kira artışı Antalya'da yaşandı!

En fazla kira artışı Antalya'da yaşandı!

GYODER ile ikinci el ve yeni konutlara yönelik emlak endeksleri hazırlayan Reidin.com, Türkiye Konut Fiyat Endeksleri raporuna göre yılın 3'üncü çeyreğinde en fazla kira artışının yaşandığı şehir Antalya oldu...



GAYRİMENKUL Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ile ikinci el ve yeni konutlara yönelik emlak endeksleri hazırlayan Reidin.com, Türkiye Konut Fiyat Endeksleri raporuna göre yılın 3'üncü çeyreğinde en fazla kira artışının yaşandığı şehir Antalya oldu. 


EN FAZLA ARTIŞ

Ülke genelinde yapılan araştırmaya göre Antalya'da metrekare başına konut kira değerinin yüzde 2.45 oranında arttığı tespit edildi. Aynı dönem içerisinde konut kira değerleri Adana'da yüzde 1.07, Ankara'da yüzde 0.17 Bursa'da yüzde 1.13, İstanbul'da yüzde 1.75, İzmir'de ise yüzde 0.82 oranında arttığı görüldü. Antalya yüzde 2.45'lik artış ile konut kiralarının en çok yükseldiği şehir oldu. 


KİRA GETİRİSİ

2. el konutlardaki yıllık brüt kira getirilen ele alındığında Antalya Türkiye ortalamasının üzerinde yer aldı. 

Yıllık brüt kira getirilerinin Türkiye ortalaması yüzde 5.83 iken Antalya yüzde 6.24 ile tüm illeri geride bıraktı. Zirvedeki Antalya'yı Kocaeli izledi. 


Sabah ek


Geri Dön