24 / 04 / 2024

En yoğun istihdam inşaat sektöründe yapılıyor!

En yoğun istihdam inşaat sektöründe yapılıyor!

Yeni eleman ihtiyacını seçim sonuna erteleyen iş dünyası, sandıktan istikrar çıkınca tekrar gaza bastı. 2 Kasım itibarıyla iş ilanları yeniden devreye girdi. İK firmaları kasımda aylık yüzde 20 istihdam artışı bekliyor



Yeni eleman ihtiyacını seçim sonuna erteleyen iş dünyası, sandıktan istikrar çıkınca tekrar gaza bastı. 2 Kasım itibarıyla iş ilanları yeniden devreye girdi. İK firmaları kasımda aylık yüzde 20 istihdam artışı bekliyor.


Erken seçim kararı sonrası yatırım ve işe alım planlarını askıya alan ve 1 Kasım'a kilitlenen iş dünyası, sandıktan çıkan 'tek parti iktidarı' ile istihdam planlarında yeniden gaza bastı. 2014 yazında aylık ortalama 8 bin kişiyi işe yerleştirirken bu yılın aynı döneminde rakamın 6 binlere kadar düştüğünü dile getiren Eleman.net'in Murahhas Üyesi Savaş Ünsal, "7 Haziran'dan bugüne çok sıkıntılı bir dönem geçirdik. İşe alımlar durdu, iş başvuruları arttı. Ancak seçim sonrası rahat bir nefes aldık" dedi. Sandıktan istikrar çıkmasıyla firmaların kasıma odaklandıklarını dile getiren Ünsal, "Pek çok müşterimiz 'istikrar olursa alımlara başlarız' diyordu. Gelen taleplere bakıldığında bu yılın kasım ve aralık aylarındaki işe alımların geçen yılın son çeyrek toplamını yakalayacağını söylemek yanlış olmaz. Bu da iki ayda en az yüzde 20'lik istihdam artışı anlamına geliyor. Aylık işe yerleştirme rakamımız kasımda 10 bini aşar" diye konuştu. 


2 şirkett en 1'i işe alacak 

Uluslararası işe alım ve danışmanlık firması PageGroup Türkiye Genel Müdürü Hugo Campo da istihdam talebindeki artışın 2 Kasım'dan itibaren net olarak görüldüğünü söyledi. Campo, "Şirketler gelecekten umutlu ve tekrar işe alımlara başladı. Bu tabloyu şirketimizin 2015 Global İnsan Kaynakları Barometresi sonuçları da destekliyor. Araştırmaya katılan şirketlerin yarısı önümüzdeki aylarda işgücünü artıracağını belirtti" dedi. 


Üretim, inşaat ve perakende önde

Türkiye'deki şirketlerin yüzde 35'inin doğru yetenekleri işe alabilmek için önümüzdeki aylarda istihdam bütçesini artırmayı planladığını söyleyen Hugo Campo şöyle konuştu: "Türkiye'deki şirketlerin neredeyse yarısı (yüzde 46) eleman sayısının artacağını, bunun yüzde 64'ü de artış oranının yüzde 5'ten daha fazla olacağını düşünüyor. Bu sonuçlar şirketlerin perspektiflerinin iyimser olduğunu ortaya koyuyor. Seçimlerden sonra stabil ortam ve ekonominin de etkisiyle bu pozitif bakış açısı devam edecek. En yoğun işe alımlar ise üretim, perakende, inşaat ve ihracat yapabilen sektörlerde olacak. Yaz dönemindeki durgunluk hızla yerini ertelenen alımlarının yenilenmesine bırakıyor. Durum hızla düzeliyor." 


Yönetici bonusları yükseliyor

MyexecutIve Danışmanlık'ın Kurucusu Müge Yalçın, orta ve üst düzey yönetici taleplerinde de hareketin seçimi takip eden 2 Kasım itibarıyla hızlandığını ifade etti. Firmaların yeniden yönetici talebine başladığını vurgulayan Yalçın, "İstikrar sonucuyla birlikte yöneticiler de maaş paketlerinde zam talebine hazırlanıyor. 'Yıl sonu bonuslarının artacağı artık çok net" dedi.


Sabah




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Satış temsilcisi katladı 

Ekim'de yapı-inşaat ilanları Eylül'e göre yüzde 34 artarak perakende, turizm ile eğitimi geride bıraktı ve en çok iş ilanı veren sektör oldu. İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com'a göre; aylardır ilk 10 arasında yer almayan sektörlerden bilişim yüzde 37, bankacılık yüzde 36 oranında ilan artışıyla 7 ve 8'inci sıraya çıktı. Satış temsilcisi ilanları da son bir ayda ikiye katlandı. 


Yeni yılda da artar 

Bankaların aradığı kredi kartı satış temsilcisi, Eylül'e göre yüzde 60 yükseldi, iş arayanların en çok başvuru yaptığı sektör açık arayla bankacılık - finans oldu. En çok başvuru yapılan iş ise gişe elemanlığı olarak gerçekleşti. Yenibiris.com Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Özörnek, "İş başvurularının iş değiştirmek isteyenler nedeniyle yeni yılın başlarında daha fazla artmasını bekliyoruz" diye konuştu. 


Posta


Geri Dön