19 / 04 / 2024

Endeksa’dan yeni hizmet: Ticari Gayrimenkul Otomatik Değerleme!

Endeksa’dan yeni hizmet: Ticari Gayrimenkul Otomatik Değerleme!

Yeni nesil gayrimenkul değerleme ve lokasyon analizi platformu olan Endeksacom, ticari gayrimenkuller için otomatik değerleme özelliğini de başlattı.



Yeni nesil gayrimenkul değerleme ve lokasyon analizi platformu Endeksacom, ticari gayrimenkuller için otomatik değerleme özelliğini de başlattı. Endeksa, dünyada yalnızca 5 ülkede örneği bulunan Automated Valuation Model (AVM) yani Otomatik Değerleme Modeli’ni Türkiye’ye taşıyarak sektörde önemli bir boşluğu da dolduruyor. 

Büyük veri analizi ve makine öğrenimi yöntemlerini kullanarak tüm Türkiye için gayrimenkul değeri, lokasyon veri analizi ve öngörüleri sunan Endeksa, binlerce emlak danışmanının dışında yüz bine yakın bireysel müşteriye, değerleme firmalarına, gayrimenkul geliştiricilere, perakende firmalarına, finansal kurumlara ve kamu kurumlarına da önemli hizmetler sağlıyor.

Endeksa’nın hizmet verdiği kurumlar arasında BSH, Eczacıbaşı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Vestel, Emlak Konut GYO, Suryapı ve Getir mevcut.

Şimdiye kadar konut ve arsa/araziler için otomatik değerleme hizmeti sunan Endeksa, hayata geçirdiği yeni özellikle dükkan ve mağazalar için de otomatik değerleme yapılabilmesine imkan sağlıyor. Dükkan/mağazaya ait brüt alan, cephe genişliği gibi özelliklerin girilmesi ile Endeksa, ticari gayrimenkulün satış veya kira değerini saniyeler içerisinde de hesaplıyor. Kullanıcılar, değeri gösteren elektronik değerleme raporunu da alabiliyorlar.

Ticari gayrimenkul değer hesabının sektörde önemli bir ihtiyacı karşıladığını dile getiren Endeksa.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, “Ticari gayrimenkul değeri çok parametreye göre değişiyor ve varlık yönetiminden risk yönetimine pek çok alanda kritik öneme sahip. Uzun süredir üzerinde çalıştığımız ve Endeksa’nın gelişmiş değerleme algoritması ile geliştirdiğimiz modeli kullanıcılarımıza sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Şu an için sadece dükkan ve mağaza otomatik değerlemesi sunuyoruz fakat önümüzdeki dönemde atölye, depo, iş hanı, akaryakıt istasyonu gibi diğer tiplerin de otomatik değerlemesi Endeksa ile yapılabilir olacak. Endeksa, dünyada ticari gayrimenkul değerlemesi sunan iki şirketten bir tanesi konumunda. Bu anlamda bu hizmeti Türkiye’de sunmaktan gurur duyuyoruz.” diye konuştu.
 

Bu ilde evi olanlar kiradan kazandı! 1 yılda yüzde 26 arttı!


Geri Dön