26 / 04 / 2024

Enerji Bakanlığı, Gölbaşı'na üs kurdu!

Enerji Bakanlığı, Gölbaşı'na üs kurdu!

Bugün yapılacak genel seçimlerde elektrik kesintisi yaşanmaması için teyakkuza geçen Enerji Bakanlığı, Gölbaşı'na üs kurdu. 21 bölge buradan anlık izlenecek. Merkezi, Bakan Alaboyun yönetecek



Seçimde elektrik kesintilerinin yaşanmaması için tedbir alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı,  Ankara  Gölbaşı'nda koordinasyon merkezi kurdu. Merkezi Enerji Bakanı Ali Rıza Alaboyun'un başkanlığındaki heyet yönetecek. Gölbaşı'ndaki merkez, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Milli Yük Tevzi İşletme Müdürlüğü'nde 21 elektrik dağıtım şirketiyle sesli ve görüntülü bağlantılar kurup, koordinasyon sağlayacak. 


ANLIK TAKİP YAPILACAK 

Bakan Ali Rıza Alaboyun, oyunu kullandıktan sonra Gölbaşı'nda bulunan merkeze gelerek, tüm Türkiye'deki elektrik durumunu anlık izleyecek. 21 elektrik dağıtım şirketiyle anlık bağlantılar kurulacak. Alaboyun da saat 13.00'te ve sandıklar kapandıktan sonra 18.00'de basın toplantılarıyla genel durumu canlı yayınla açıklayacak. Enerji Bakanlığı, aldığı önlemlerle elektrik kesintisi yaşanmaması ve 31 Mart'ta olduğu gibi Türkiye'nin karanlıkta kalmamasını sağlayacak. 2014 Yerel Seçimleri'nde bazı trafolara kedi girmesi ve küçük çaplı elektrik kesintileri yaşanmasının ardından büyüyen tartışmalar, 7 Haziran seçimlerinde olağanüstü önlemler alınmasını sağlamıştı. Türkiye genelinde 21 dağıtım şirketi yöneticileriyle yapılan toplantılarda anlaşmaya varılmış ve bakım gerektiren tüm hatlar elden geçirilirken, büyük çaplı bakımlar ise seçim sonrasına ertelenerek "kesintisiz seçim" yaşanması sağlanmıştı. Bu nedenle rüzgâr ve fırtına gibi olağanüstü doğa şartları dışında bir kesinti beklenmiyor. Bunlara acil müdahale edecek ekipler de hem Ankara'da hem de bölgelerde hazır tutuluyor. 


TERÖRE KARŞI ÖNLEM 

Terör saldırılarına karşı da önlem alındı. TSK ile yapılan işbirliğiyle başta trafolar ve ana iletim hatları olmak üzere, enerji nakli güvenceye alındı. Acil durumlarda nöbetçi ekibin taşınması ve arızanın giderilmesi için helikopterlerden de yararlanılacak. 


İZİNLER KALDIRILDI

Hem Bakanlık hem de 21 elektrik dağıtım bölgesinde, zorunlu haller dışında seçim sonucuna kadar izinler kaldırılmış ve personel mesaiye çağırılmıştı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz bölgelerinde havanın erken kararacak olması nedeniyle, bu bölgede tüm sandıklar sayılıp, oylar seçim kurullarına ulaştırılıncaya kadar teyakkuz durumu devam edecek. Dağıtım şirketleri tarafından oy sayımı yapılacak, YSK tarafından belirlenen noktalara da jeneratörler gönderildi. Olası elektrik arızalarına karşı Alo 186 hattı da kesintisiz hizmet verecek.


Sabah


Geri Dön