25 / 04 / 2024

Enerji kimlik belgesini kimler verebilir?

Enerji kimlik belgesini kimler verebilir?

Düzenleme tarihinden itibaren 10 yıl süre ile geçerli olan ve 2017 yılına kadar alınmış olması gereken enerji kimlik belgesi nedir? Enerji kimlik belgesi nasıl alınır? Enerji kimlik belgesini kimler verebilir?



Enerji kimlik belgesini kimler verebilir?

Enerji kimlik belgesi, binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasını, enerji israfının önlenmesini ve çevrenin korunmasını sağlamak için asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, sera gazı salımı seviyesi, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeriyor.


Düzenleme tarihinden itibaren 10 yıl süre ile geçerli olan enerji kimlik belgesinin 2017 yılına kadar alınmış olması gerekiyor.


Yeni binalar için yapı kullanma izin belgesinin ayrılmaz bir parçası olarak nitelendirilen bu belgenin bir nüshası bina sahibi, yöneticisi, yönetim kurulu ve/veya enerji yöneticisince muhafaza edilir, bir nüshası da bina girişinde rahatlıkla görülebilecek bir yerde asılı bulundurulur.


Peki, enerji kimlik belgesi nasıl alınır? Enerji kimlik belgesini kimler verebilir?


Bakanlık, firmalara enerji kimlik belgesi verme yetkisi veriyor. İlgili idareler ve enerji kimlik belgesi düzenlemeye yetkili kuruluşlar, projelerin ve uygulamaların buYönetmelik hükümlerine uygun olup olmadığını denetliyor. 


Enerji kimlik belgesi ne zaman zorunlu?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön