18 / 04 / 2024

Enerji krizi derinleşiyor! Küçük işletmeler iflas riskiyle karşı kaşıya…

Enerji krizi derinleşiyor! Küçük işletmeler iflas riskiyle karşı kaşıya…

Birleşik Krallık’taki küçük ve orta ölçekli şirketlerin geleceği tehlike altında. Kovid-19 karantinalarını atlatan birçok işletme, artan enerji maliyetleri, enflasyon ve yaşam pahalılığı krizini aşamayacağından korkuyor.



Enerji krizi derinleşiyor! Küçük işletmeler iflas riskiyle karşı kaşıya…

Birleşik Krallık’taki restoran, perakende, kuaför ve imalat gibi tüm sektörler enerji faturalarındaki büyük artışlar sonucunda iflas riskiyle karşı karşıya. Enerji krizinin yanı sıra birçok işletmenin azalan müşteri sayısı, geç ödemeler ve yüksek kiralar gibi başka zorluklarla da boğuşacağı tahmin ediliyor.

İş grupları, hükümeti ve yarın belirlenecek olan yeni başbakanı, binlerce işletme batmadan önce harekete geçmeye çağırıyor.

Küçük İşletmeler Federasyonu, eylemsizliğin birçok şirketin sonunu getireceğini belirtiyor.

Federasyon başkanı Martin McTague konuya ilişkin, “Gözleri yaşartan enerji faturaları, kışı atlatmaya çalışan birçok küçük işletme için tabuttaki son çivi olabilir.” dedi.

Kafe ve restoran gibi işletmeleri temsil eden bir birlik olan UKHospitality de benzer açıklamalarda bulundu. UKHospitality böyle devam ederse, binlerce bar ve restoranın bu kış iflas edeceği konusunda uyarıda bulundu.

İcra Kurulu Başkanı Kate Nicholls, "Kendi hataları olmaksızın başarısızlık riski altında olan işletmelere yardım etmek için daha fazlasının yapılması gerekiyor. Ticari enerji piyasasına hükümet müdahalesi şarttır.” ifadelerini kullandı

İş grupları ve sendikalar ise yeni seçilecek başbakan için bir talep listesi hazırladı. Listede yer alan istekler ise şu şekilde: KDV ve işletme oranlarında indirim, küçük işletmeler için bir 'acil enerji hibesi' getirilmesi dahil olmak üzere enerji faturalarında yardım, Ulusal Sigorta faturalarında indirim.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön