28 / 03 / 2024

Enerji krizi en çok onlara yaradı!

Enerji krizi en çok onlara yaradı!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ardından Putin'in Avrupa'ya doğalgaz akışını kısıtlamasıyla insanlar oduna yöneldi.



Marmara’ya dev doğalgaz deposu

Avrupa, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş nedeniyle Doğalgaz kriziyle boğuşurken, Türkiye Marmara Denizi’nin tabanındaki eski doğalgaz sahasına 4.6 milyar metreküp doğalgaz depolayacağı dev bir projeyi hayata geçirmek üzere. Kolin-Kalyon işbirliğiyle yapılan ve ilk doğalgazın yıl sonunda verilmeye başlanacağı Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Tevzi Projesi sayesinde bu kış doğalgaz sıkıntısı yaşanmayacak.

Enerji krizi en çok onlara yaradı!

Kalyon İnşaat Yönetim Başkanı Mehmet Kalyoncu projeyi, “Deniz tabanının 2 bin metre altındaki çalışmalar tamamlandığında Türkiye’nin yıllık doğalgaz tüketiminin yüzde 10’una yakın miktarı burada depolanabilecek. Bu da yaklaşık 5 milyon hanenin doğalgaz ihtiyacının karşılanması demek. Türkiye’nin olası bir savaşta doğalgazı cepte olacak” diye anlattı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı 1980’li yıllarda Silivri açıklarında keşfedilen doğalgaz rezervini çıkarttıktan sonra bölgeyi terk etti. Atıl kalan bölgenin doğalgaz deposu olarak kullanılması gündeme gelince sismik araştırmalar yapıldı ve doğalgaz depolama çalışmaları başladı. Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Tevzi Projesi adı verilen projeyi Kolin ve Kalyon ortaklığı üstlendi. Şu an denizin ortasındaki platformlarda doğalgazın depolanacağı alanı hazırlamak için çalışmalar yapılıyor.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 24 Eylül 2022 tarihinde saat 23.41'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.41 Türk Lirası, euro 17,84 Türk Lirası, altının gramı ise 973 Türk Lirası değerinde.

'Çok sevinecekler' diyen Bakan Bilgin EYT'liler için tarih paylaştı

Herkes bunu bekliyordu! İşte Selçuk Geçer'e göre doların yükseleceği tarih!

'Çok pişman olursunuz' diyen İslam Memiş'ten TOKİ uyarısı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön