26 / 04 / 2024

Enerjisa’dan 4,5 milyar TL'lik enerji yatırımı!

Enerjisa’dan 4,5 milyar TL'lik enerji yatırımı!

Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, geçtiğimiz 5 yıl boyunca planlarının yüzde 100’ünü uyguladıklarını anlatarak “Bundan sonraki süreçte ise yerli üretim kaynaklarına yöneleceğiz” dedi. Zaimler, 2016-2020 yıllarını kapsayan dönemde elektrik dağıtımına 4,5 milyar lira yatırım yapacaklarını belirtti.




Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, enerji yatırımları hakkında açıklama yaptı. İştirakleri bulunan dağıtım şirketlerinde 2011-2015 yıllarını kapsayan dönemde master planlarını yüzde 100 uyguladıklarını belirten Zaimler, “Bugünkü fiyatlarla 2016-2020 yıllarını kapsayan dönemde elektrik dağıtımına yaklaşık 4,5 milyar lira yatırım yapacağız” dedi. Zaimler, elektrik üretimi, satışı ve dağıtımından oluşan üç ana iş kolunda, 9 bin çalışan ve 12 milyar liralık bir ciro ile çok büyük bir hacmi ve zengin bir portföyü yönettiklerini anlattı.


CİRO 12,5 MİLYAR LİRA


Üretim alanında çok dengeli bir portföye sahip olduklarını ifade eden Zaimler, “Üretimimizin yüzde 65’i yenilenebilir ve yerli kaynaklardan oluşuyor. Tufanbeyli termik santralimiz Türkiye’nin özel sektör tarafından yerli kaynakla yapılmış en büyük tesisi. Bundan sonraki süreçte ise yenilenebilir ve yerli üretim kaynaklarına yöneleceğiz” diye konuştu. Enerjisa’nın 2016 cirosunun 12,5 milyar lira civarında gerçekleşmesini beklediklerini ileten Zaimler, şöyle dedi: “Bu yıl sonunda Enerjisa olarak sektörde toplam 2 milyar liralık yatırımı gerçekleştirmiş olacağız. Dağıtım alanında ise AYEDAŞ, Toroslar ve Başkent bölgelerimizde her dört kişiden birine hizmet sağlıyoruz.”


YAVUZ SULTAN SELİM’E ÖZEL BETON ÜRETTİLER


Sabancı Holding ve Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, 59 metrelik genişliğiyle dünyanın en geniş, 1.408 metre açıklığıyla üzerinden raylı sistem geçen dünyanın en uzun asma köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü için; Betonsa markasıyla geliştirilen özel ürünle Türkiye’nin geleceğine önemli bir yatırım yaptı.  Akçansa, Yavuz Sultan Selim Köprüsü için Betonsa markasıyla bakım gerekmeksizin 100 yılın üzerinde dayanım gücüne sahip ve asırlarca kullanılacak özel ürün üretti. Akçansa’nın AR-GE gücüyle yarattığı özel ürünler kullanılarak inşa edilen köprü için, 1,5 milyon metreküp hazır beton üretimi gerçekleştirildi.



Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, “Türkiye’nin Sabancı’sı olarak ülkemizin geleceğine inanıyoruz. Ülkemize bugüne kadar çok büyük yatırımlar yapmış bir topluluk olarak, bu büyük projeye Akçansa şirketimizle imza atmaktan dolayı oldukça gururluyuz. Betonsa’nın özel olarak tasarladığı ürün tüm dünyaya örnektir” dedi.


Yeni Akit


Geri Dön