20 / 04 / 2024

Enerjiyi verimli kullanan konutlara yüksek konut kredisi!

Enerjiyi verimli kullanan konutlara yüksek konut kredisi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK),Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik’te önemli değişiklikler yaptı. Yapılan değişikliğe göre enerjiyi verimli kullanan konutlara yüksek konut kredisi verilecek. 



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK),Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik’te yaptığı değişiklikler Resmi Gazete’de dün yayımlandı.

Kamu bankalarına kullandırılan krediler, Bankacılık Kanunu’ndaki kredi sınırlamasının dışında bırakılırken, enerji tasarrufu yüksek binalar için kullanılan konut kredisi oranı yüzde 90’a kadar yükseltildi. 

Konut kredilerinde ve konut teminatlı kredilerde, kredi tutarının konutun değerine oranının yüzde 80’ini aşamayacağına ilişkin hüküm korundu. Ancak, enerji verimliliği yüksek konutlar için ayrıcalık sağlandı. Buna göre, enerji kimlik belgesi bulunan, enerji performansı A sınıfı olan konutlar için, konut değerinin yüzde 90’ına, enerji performansı B sınıfı olan konutlar için de yüzde 85’ine kadar kredi kullandırılabilecek.

Konut kredilerine yeni düzenleme!

Bankaların Kredi İşlelerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!


Geri Dön