27 / 04 / 2024

Enflasyon 20 yılın zirvesinde! Asgari ücrete zam gelecek mi?

Enflasyon 20 yılın zirvesinde! Asgari ücrete zam gelecek mi?

TÜİK, enflasyon rakamlarını dün açıkladı. Açıklanan enflasyon rakamlarının yüzde 20 yıllık rekor olduğu belirtildi. Bu doğrultuda yıllık enflasyon yıllık yüzde 70’e dayanırken, 20 yılın yeni zirvesi görüldüğü ifade edildi.



Enflasyon rakamlarında görülen bu 20 yıllık zirvenin ardından enerji ve gıda fiyatlarındaki artış dikkat çekti. Bu rakamların ardından asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı konusu yeniden gündeme geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret konusundaki son açıklamasında Aralık ayını işaret etmişti. Enflasyondaki artışın ardından yeni bir zammın olup olmayacağı merak ediliyor. 

Enflasyon 20 yılın zirvesinde! Asgari ücrete zam gelecek mi?

Uzmanlar önümüzdeki iki ayın da enflasyon oranının artacağı görüşünü dile getirirken Temmuz’daki memur ve emekli maaşlarına yüzde 30’u aşan zam oranı beklendiği de açıklandı. Ayrıca asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı konusunda da henüz net bir açıklama gelmedi. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön