28 / 03 / 2024

Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faizleri düşecek mi?

Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faizleri düşecek mi?

Kamu Bankalarının uyguladığı Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faiz oranları önümüzdeki hafta açıklanacak Haziran ayı enflasyon oranlarına bağlı olarak düşüş gösterebilir...



Ziraat Bankası, VakıfBank ve HalkBank konut kredisi faiz oranlarının yüksek olması sebebiyle konut alamayan vatandaşlara geçtiğimiz hafta büyük bir müjde verdi. Üç kamu bankasının da ortak uyguladığı Enflasyon Endeksli Konut Kredisi ürünü ile vatandaş konut talebini ertelemek zorunda kalmayacak. İlgili konut kredisinde faiz oranları ekonomik göstergeler ışığında önümüzdeki aylarda hızla düşmesi beklenen enflasyona bağlı olarak gerileyecek.

Kamu bankalarının Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faiz oranları TCMB tarafından aylık olarak açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) 3,6 yada 12 aylık ortalaması üzerine bankanın yüzde 0.19’luk kar payının eklenmesi ile hesaplanacak. Söz konusu faiz oranı Haziran ayında TÜFE rakamlarına bağlı olarak yüzde 1.75 olarak uygulanıyor.

3 Temmuz itibariyle açıklanacak olan Haziran ayı TÜFE rakamlarında düşüş' gerçekleşmesi halinde bankaların Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faiz oranları da düşecek. Haziran ayı enflasyon oranlarının açıklanması ile önümüzdeki hafta içinde kamu bankalarının kredi faiz oranlarının düşmesi bekleniyor.

Enflasyon Endeksli Konut Kredisi Taksitleri

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; Enflasyon Endeksli Konut Kredisi için tüketici 3,6 ya da 12 ay bir güncellenen TÜFE ortalamasının olduğu paketleri seçecek. Haziran ayında güncel olarak uygulanan faiz oranı yüzde 1.75 olarak uygulanacak.

100.000 TL tutarda 10 yıl vadeli Enflasyon Endeksli Konut Kredisi için konut kredisi hesaplama yapıldığında tüketicinin ilk ay yapacağı ödeme 2.000 TL olacak. Söz konusu ödeme TÜFE’ de yaşanan düşüş ve artışlara göre güncellenecek.

5 yıl vadede en uygun konut kredisi hangi bankada?

Hangi bankalar konut kredisi faizlerini yüzde 2’nin altına indirdi?

10 soruda Enflasyona Endeksli Konut Kredisi!


Geri Dön