26 / 04 / 2024

Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faizleri yükseldi!

Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faizleri yükseldi!

Bankaların enflasyon endeksli konut kredisi faiz oranları Temmuz ayı TÜFE’de yaşanan artışa bağlı olarak yükseldi. Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faiz oranları 7 puan arttı.



Yüksek olan konut kredisi faiz oranları dolayısı ile konut talebini  arttırmak ve uygun faiz oranları sunmak için Haziran ayında devreye giren enflasyon endeksli konut kredisi ürününde faizler bir ay düştükten sonra yeniden artışa geçti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ortak çalışması ile hazırlanan Temmuz ayı enflasyon oranları belli oldu. Enflasyon Temmuz ayında arttı. 12 aylık TÜFE ortalaması Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1,36, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,65 arttı.

Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank ve DenizBank’ın kullandırdığı enflasyon endeksli konut kredisi faizleri TÜFE’de yaşanan artışa bağlı olarak yüzde 1.57’ye yükseldi.

Enflasyon Endeksli Konut Kredisi Hesaplama

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; Ağustos ayında Enflasyon Endeksli Konut Kredisi konut kredisi için yüzde 1.57 faiz oranı ile 200.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksitleri 3.720 TL oluyor. Söz konusu ödemeler bir önceki ay 3.600 TL ödenirken TÜFE’de yaşanan artışla 120 TL arttı.

10 soruda konut kredi faiz indirimi 2019!

Konutta düşük faiz heyecanı!

0.99 konut kredisi veren bankalar!


Geri Dön