26 / 04 / 2024

Enflasyon yüzde 140'a merdiven dayadı! Cüzdanlar alev alev, herkesi yaktı geçti!

Enflasyon yüzde 140'a merdiven dayadı! Cüzdanlar alev alev, herkesi yaktı geçti!

Ekonomist Dr. Şeref Oğuz, tüketici ve üretici fiyatları arasında 60 puan fark oluştuğunu açıkladı. ÜFE'nin yüzde 144.61'i gördüğünü açıklayan Oğuz, enflasyonun yüzde 140'a merdiven dayadığını belirtti.



Tüketici fiyatlarında meydana gelen artış son 24 senenin en yüksek seviyesi olan yüzde 79.9'a, üretici fiyatlarındaki artış da yüzde 144.61'e 

Dünya gazetesi yazarı Ekonomist Dr. Şeref Oğuz, kaleme aldığı yazısında TÜFE ve ÜFE fiyatlarını yorumladı. Oğuz, "Maliyetleriniz yüzde 144 artarken tüketiciye yansıtılabilen yüzde 80’de kalır mı?" diye bir soru yöneltti.

Enflasyon yüzde 140 a merdiven dayadı! Cüzdanlar alev alev, herkesi yaktı geçti!

Oğuz daha sonra, TÜFE yani tüketici fiyatlarında yaşanan artışın yüzde 79,6'yı, ÜFE yani üretici fiyatlarındaki artış yüzde 144,61'yo gördüğünü belirtti. Bu durumun anlamını açıklayan Oğuz, "Bir üreticinin katlandığı maliyet; yüzde 144 oranında arttı. Aradaki fark ise 65 puan. Bu fark genelde 5-10 puan arasında değişir. Oysaki şimdi normalin 6 katına çıkmış durumda…" ifadelerini kullandı.

Bu durumun sürdürülebilir olup olmadığını sorgulayan Oğuz, Maliyetleriniz yüzde 144 artarken tüketiciye yansıtılabilen yüzde 80’de kalır mı? Üretici böylesi büyük maliyeti daha ne kadar süre taşıyabilecek? Etiketine yansıtamadığı artışın yıkıcı ve yakıcı yükünü hangi finansal kaynak ile yönetebilecek? Sonuçları ne olur?" gibi sorular sordu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön