20 / 04 / 2024

Engelli aylığı için önemli adım. Devlet alacağından vazgeçiyor!

Engelli aylığı için önemli adım. Devlet alacağından vazgeçiyor!

Meclis Komisyonu'nda görüşülen torba yasa ile devlet yersiz maaş ödediği kişilere bağladığı maaşlarla ilgili bir takipte bulunmayacak ve iade istemeyecek. Ancak düzenlemenin bir de istisnası var.



Meclis Komisyonu'nda görüşülen torba kanunla 65 yaş, engelli ve evde bakım aylığı alanlara, geçmişteki yersiz ödemelere ilişkin takip yapılmayacak, iade istenmeyeceği belirtildi. Akşam Gazetesi Yazarı Okan Güray Bülbül, Meclis Komisyonu'nda yer alan ve kısa sürede yasalaşması beklenen torba kanunda çalışma hayatını ilgilendiren 4 önemli madde olduğunu belirterek bunlardan birinin de engelli aylığı ve 65 yaş aylığı alan vatandaşlarla ilgili olduğunu kaydetti. Yasalaşması beklenen torba kanunun sekizinci maddesinde, 65 yaş veya engelli aylığı alanlara yönelik geçmişte yapılan yersiz ödemelere ilişkin yapılan düzenlemeyle devletin geçmişe dönük yersiz ödemelerden kaynaklanan yersiz ödemelerle ilgili takipte bulunmayacağı ve iade istenmeyeceği belirtildi.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön