26 / 04 / 2024

Entegre Tesis Yönetimi'yle projelerde yüzde 5 tasarruf garantisi!

Entegre Tesis Yönetimi'yle projelerde yüzde 5 tasarruf garantisi!

Rekeep Türkiye Ülke Müdürü Sait Özyurt, "Daha projeye başlamadan yüzde 5 tasarrufu taahhüt ediyoruz. Hizmetlerinizde "kalite odaklı verimlilik" istiyorsanız, çözüm yolu "Entegre Tesis Yönetimi'dir" dedi.



Rekeep Türkiye Ülke Müdürü Sait Özyurt, Rekeep United faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Capital'de yer alan habere göre; Özyurt, "Bugün Türkiye'de IFM sektörü tarafından hayal bile edilmeyen düzeyde tasarruflar sağlıyoruz" diye konuştu.

İşte Özyurt'a sorulan sorular ve Özyurt'un cevapları şu şekilde: 

Rekeep United hakkında kısa bir bilgi vererek, sektörünüze yönelik faaliyet ve hizmetlerinizden kısaca bahseder misiniz?

Rekeep United, İtalya'nın pazar lideri Rekeep (yüzde 51) ve Türkiye'nin en hızlı büyüyen tesis yönetim şirketi UFS'nin de sahibi olan United Group ortaklığı ile kurulan bir ortak girişimdir. Birkaç yıl önce, sağlık pozanna odaklanan, popüler İngilizce kısaltma adıyla IFM hizmetleri üzerine iş birliği yapmaya karar verdik. Böylece Rekeep'in sağlık sektörü uzmanlığı ile United Group'un Türkiye tecrübesini bir araya getirdik.

Rekeep United olarak temizlikten atık yönetimine, enerji yönetiminden enerji tesisleri yatırımlarına kadar, müşterilerimizin "outsource" edilebilir tüm gereksinimlerini karşılıyoruz. Tabii ki bir işletme Rekeep United'tan ne kadar çok hizmet alırsa, verimlilik ve tasarrufu da o kadar yüksek oluyor. Bugün Türkiye'de IFM sektörü tarafından hayal bile edilmeyen düzeyde tasarruflar sağlıyoruz.

Entegre Tesis Yönetimi'nin kurumlara ve son kullanıcıya sağladığı avantajlar nelerdir?

Hizmetlerinizde "kalite odaklı verimlilik" istiyorsanız, çözüm yolu "Entegre Tesis Yönetimi'dir. Maliyet Tasarrufu ve Performans Geliştirme, yalnızca IFM ile mümkündür. "Hizmet sağlayıcı" olmaktan "çözüm ortaklığına" geçiş yapmak ancak entegre bir tesis yönetim şirketi olduğunuzda mümkündür.

Avantajlar saymakla bitmez ama en özet haliyle ifade etmek gerekirse; hem maliyet avantajları elde edip hem de performans iyileştirmeleri sağlıyoruz. Hizmet alanların maliyet düşerken performansın artabileceğine ikna olmaları bazen kolay olmuyor. Ama biz bu konuda kendimize o kadar çok güveniyoruz ki, daha projeye başlamadan yüzde 5 tasarrufu taahhüt ediyoruz, yüzde 5'den fazla gerçekleşen tasarruflar ise müşterilerimizle paylaşıyoruz.

"Hastane temizliği ile ilgili hizmetin türünden çok yapılış şekliyle ilgili inovatif uygulamalarımız var. Hastanelerin ihtiyaçlarını biliyor ve bu ihtiyaçların nasıl karşılanması gerektiği konusuna öncülük ediyoruz." 

İçerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde sağlık kuruluşlarının ve hastanelerin temizlik ve hijyen dereceleri daha fazla göz önüne gelir oldu. Siz de sağlık kuruluşlarına hizmet veren bir marka olarak göz önündesiniz. Rekeep United hastane temizliğinde ne tür hizmetleri veriyor, bu konuda neler söylemek istersiniz?

Hastane temizliği ile ilgili hizmetin türünden çok hizmetin yapılış şekliyle ilgili inovatif uygulamalarımız var. Türkiye'de hastane temizliği bordrolama işi gibi algılanıyor. Ancak bu anlayış hastaneler için hiç uygun değil. Hastanenin her metrekaresinin farklı tür ihtiyaçları var. Ameliyathanelerin temizlik ihtiyaçları başkayken, poliklinik ofislerinin bambaşka olabiliyor. Sektörün olgunlaştığı pazarlarda hastane temizliğinin tanımlanmış beş farklı risk seviyesi var. Hizmet ve fiyatlandırma kişi başına değil. önceden belirlenen risklere ve metrekareye göre yapılıyor. Rekeep olarak biz de 8 farklı ülkede, satılan 30 bini aşkın personelimiz ile hizmet bazlı çalışmalar yapıyoruz ve böylece maliyette ciddi oranda tasarruflar elde ediyoruz. Bu kapsamda da operasyonel iyileştirmelerimiz ön planda.

Rekeep'in Türkiye'de hastanelere hizmet veren iki şirketi var aslında. Birisi Rekeep United, diğeri ise kuruluşu daha eskiye dayanan EOS Hijyen. EOS ile rakiplerimizin hiçbirinin sunmadığı çamaşırhane ve cerrahi alet sterilizasyon hizmetlerini de en inovatif yöntemlerle, hatta cerrahi aletlerin ve hastane tekstilinin yatırımını da gerçekleştirme seçeneğiyle, aylık kiralama modeliyle müşterilerimizin kullanımına sunarak hastane hizmetlerinde son noktayı koyuyoruz.


Geri Dön