24 / 04 / 2024

Enver Yılmaz: Ordu'yu marka kent yapacağız!

Enver Yılmaz: Ordu'yu marka kent yapacağız!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, bir otelde düzenlenen basın toplantısı ile 2 yıllık görev süresi içerisinde gerçekleştirilen ve planlanan yatırımlar hakkında bilgiler verdi.



Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, bir otelde düzenlenen basın toplantısı ile 2 yıllık görev süresi içerisinde gerçekleştirilen ve planlanan yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Başkan Yılmaz, iki yıllık görev süresi içerisinde yapılan çalışmaları barkovizyon gösterisi eşliğinde anlatırken, son dönemde CHP tarafından gündeme taşınmaya çalışılan sahil dolgu alanıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Nüfusun artması, sahil gezinti alanının artık ihtiyaca cevap verememesi sebebiyle gezinti alanını genişleteceklerini belirten Başkan Yılmaz, alanda koşu ve bisiklet parkuru da olacağını belirtti.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi 2. Yıl Programı, basın mensuplarına yönelik düzenlenen tanıtım toplantısı ile başladı. Başkan Enver Yılmaz interaktif sunum eşliğinde yaptığı toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşunun 2. yılında yapılan ve projelendirilen çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı. 

 

Basın toplantısına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz başta olmak üzere Milletvekili Oktay Çanak, Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Ak Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Hikmet Yıldırım ve Bülent Civelek, Daire Başkanları ile yazılı ve görsel basından çok sayıda temsilci katıldı.

 


“ORDU’YU MARKA KENT YAPACAĞIZ”

 

İki yıllık görev süresi içerisinde yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler veren Başkan Yılmaz, marka kent olma yolunda hızla ilerlediklerini belirterek; “Sürdürdüğümüz hizmet seferberliği ile insanımızın mutluluğu ve şehrimizin daha nitelikli olması için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. 

 

Görev süreleri içerisinde değeri 2 milyar TL olan ‘752 Km Sıcak Asfalt Yol Ağı’, ‘Çikolata Park’, Çambaşı Kayak Merkezi’, ‘Melet Park’ ve ‘Ünye Port’ olmak üzere 5 büyük yatırımı Ordu’ya mutlaka kazandırmak istediklerini belirten Başkan Enver Yılmaz; “Halen 19 ilçemizde 112 grup yolunda, 825 personel ve 397 araç ile toplam uzunluğu 752 km’yi bulan sıcak asfalt yol yapım çalışmalarımız hızla devam ediyor. Şehrimizi hem fındık hem de çikolata ile bütünleştirip dünyaya sunabilmek amacıyla Ordu-Giresun Havalimanı çevresinde tasarlanan 60 dönümlük alana inşa edilecek olan Çikolata Park’ın halen inşaatı sürüyor. Yine toplam 652 dönüm alanı kaplayan Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi, Karadeniz Bölgesi’nin en büyük ve Türkiye’nin 5. Büyük kayak merkezi olacaktır. Melet Irmağı ve çevresine inşa edilecek ve Ordumuzun dengeli gelişimi için önem arz edecek öncü bir proje olan ‘Melet Park’ için çalışmalara başladık. Yine Karadeniz’in en büyük konteyner limanı olan ‘Ünye Port’ çalışmaları yakında başlıyor” dedi.

 

“32 YILLIK ÇÖP SORUNUNU BİR YILDA ÇÖZDÜK”

 

Göreve geldiklerinde yıllar içerisinde bir türlü çözüm bulunamayan, yerel yönetimler açısından en önemli sorun haline gelen çöp sorununu kucaklarında bulduklarını belirten Başkan Yılmaz; “Özellikle Altınordu ilçesinde 32 yıldır kangren haline gelen çöp sorununu göreve gelişimizin birinci yılında çözdük. Çöp sorununu Ordu’da tarihe gömdük. 32 yıldır çöp dökülen Durugöl mevkiinde artık çöp dökmüyoruz. Artık çöpü Ünye’deki bir çimento şirketine bir protokol ile satıyor ve ekonomiye kazandırıyoruz. Ayrıca Durugöl alanını rehabilite ediyor, park haline getiriyoruz. Bunun yanında Çaybaşı, Gürgentepe ve Gülyalı’ya katı atık bertaraf tesisleri yapıyoruz” diye konuştu.  

 

Özellikle su yatırımlarına ağırlık verdiklerini de dile getiren Başkan Enver Yılmaz, 2015 yılında su yatırımları için 52 milyon lira harcadıklarını, 2016 yılında ise 63 milyon liralık yatırım yapılacağını kaydetti. Başkan Yılmaz, Altınordu’da doğal gaz şebeke çalışmalarının tamamlanma aşamasında olduğunu, Fatsa ve Ünye’de doğal gaz şebeke çalışmalarının da hızlı bir şekilde devam ettiğini vurguladı. 

 

Altınordu ilçesine yapılacak yeni otobüs terminalinin ihalesinin Mayıs ayında yapılacağını, Fatsa otogarını dönüştürerek yeni bir proje ile yenileyeceklerini dile getiren Başkan Enver Yılmaz, şöyle devam etti: 

 

“Sanayi ve istihdamın geliştirilmesi için Altınordu’ya ikinci organize sanayi bölgesi yapılacak. Fatsa’da organize sanayi bölgesi genişletilecek, Ünye’ye yeni bir organize sanayi bölgesi kurulacak. Fatsa ilçesine sokak hayvanları için bakım merkezi, hayvan pazarı ve yeni bir mezbahane yapıyoruz. Bolaman’a yeni bir çevre düzenlemesi, Atatürk Parkı yenileme projesi, Perşembe’ye sahil düzenlemesi, İkizce’ye İmam Hatip Lisesi, Korgan’a ilkokul projesi, Altınordu’ya akıllı katlı otopark projesi ve Kabataş Alankent’e park projesi uygulayacağımız yeni projeler de arasında bulunuyor”

 

“YILLARCA KİRA VERMEMİŞLER”

 

Rıhtımda bulunan ve ‘İskele Bahçe’ olarak bilinen tesisin Büyükşehir Belediyesi ile ilgisi olmadığını vurgulayan Başkan Yılmaz; “İskele Bahçe’nin bizimle hiç alakası yok. Milli Emlak’ın alanına giriyor. Benim kiracım değil. Davayı Milli Emlak’a açtılar ve reddedildi. 8 yıldır kira ödememişler” dedi.



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön