27 / 04 / 2024

EPDK duyurdu! Elektrik faturasını yükseltecek maliyetlere fren

EPDK duyurdu! Elektrik faturasını yükseltecek maliyetlere fren

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), üretim santrallerine yönelik azami uzlaştırma fiyatlarını açıkladı. EPDK tarafından belirlenen azami uzlaştırma fiyatı; ithal kömür ve doğal gaz için megavatsaati 2 bin 500 Türk lirası olurken, diğer santraller için de bin 200 TL olarak belirlendi.



EPDK kararıyla elektrik üretim santralleri için belirlenen azami uzlaştırma fiyatları, enerji ham maddelerindeki maliyet artışının faturalara yansımasının engellenmesini amaçlıyor. 

EPDK’den yapılan açıklamada; elektrik enerjisinde fiyatların makul olmayan seviyelere yükselmesine engel olunması, yaşanan kaynak maliyeti artışlarından dolayı üretim yapamayan santrallerin arz güvenliğinin sağlanması ve tüketicilerin korunması için ilgili kanunun verdiği yetki kapsamında alınacak önlemlerin usulünün belirlendiği vurgulandı.

EPDK duyurdu! Elektrik faturasını yükseltecek maliyetlere fren

EPDK’nin daha önce yaptığı açıklamada, elektrik üretim maliyet farklılıklarının birbirine yakın izlerken piyasada herhangi bir probleme neden olmadığı fakat üretimden dolayı maliyet farklılıklarında meydana gelen büyük yükselişlerin serbest piyasa fiyatlarında makulün üstünde artışları beraberinde getirdiği kaydedilmişti. Bu durumun da bütün tüketicilere fiyat artışı riskini beraberinde getirdiği aktarılmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön