18 / 04 / 2024

EPDK'dan elektrik faturalarını yakacak zam tarifesi! Haziran'dan itibaren geçerli olacak

EPDK'dan elektrik faturalarını yakacak zam tarifesi! Haziran'dan itibaren geçerli olacak

Elektrikte tüm abone gruplarının 1 Haziran'dan itibaren geçerli olan tarifeleri belirlendi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) faaliyet bazlı, nihai ve yeşil tarife tabloları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.



EPDK tarafından yapılan elektrik tarifesi düzenlemesiyle faturalar artık her ay otomatik artacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, yaptığı kaynak tarifesi değişikliği ile sanayi elektriğine yüzde 71 ticarethane elektriğine de yüzde 86 zam yaptı. Düzenleme ile bu gruptakilerin elektrik fiyatları her ay güncellenecek.

Mesken aboneleri yapılan elektrik zammından muaf tutulurken sanayi ve ticarethanelerin elektrik zammı iğneden ipliğe her şeye zam olarak yine vatandaşa dönecek.

EPDK tarafından açıklanan zamlı elektrik tarifesine göre, ilk kademede bulunan mesken abonelerinin tarifesinde kilovatsaat başı fiyat 129,0639 kuruş, yüksek kademede yer alanların tarifesinde ise kilovatsaat başı fiyat, 192,7977 kuruş oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön