20 / 04 / 2024

ERA 2019'da 100 noktaya ulaşacak!

ERA 2019'da 100 noktaya ulaşacak!

150 gayrimenkul danışmanıyla 11 ofiste hizmet veren ERA Türkiye & Kıbrıs Genel Müdürü Can Özatay, 2019 yıl sonuna kadar 100 noktaya ulaşacaklarını söyledi.



ERA Türkiye & Kıbrıs Genel Müdürü Can Özatay, Bayim Olur Musun Dergisi'ne özel konuştu. Özatay, ''Bugün itibariyle 150 gayrimenkul danışmanıyla 11 ofiste faaliyet gösteren şirketimizin 2019 yıl sonu hedefi 100 noktaya ulaşmak.'' açıklamalarında bulundu. 

1- Sizi tanıyabilir miyiz?
1986 yılında Galatasaray Lisesi ve sonrasında İstanbul Üniversitesini bitirdim. Yaklaşık 6 yıl Deloitte ve Grant Thornton bağımsız denetim şirketlerinde çalıştım. Daha sonrasında Vestel, Komili Holding, Delta Menkul Değerler'de yöneticilik yaptım. 2004 yılından 2015 yılına kadar sizin de bir parçası olduğunuz Erem Medya Grubu'nda CEO'luk görevini üstlendim. Bu dönemde de ERA REAL ESTATE'in Türkiye ve Kıbrıs yapılanmasının başındayım.

Coldwell Banker Türkiye- Kıbrıs Master Franchise'ını 2013 yılında alıp, markayı Türkiye'de beş yılda 130 ofise ve bin 450 gayrimenkul profesyoneline ulaştıran Gökhan Taş, yakın bir tarihte ERA'nın Türkiye ve Kıbrıs Master Franschise'lığını da satın aldı.

2- Bu süreç nasıl gelişti?
Gökhan Bey bugüne kadar gerçekleştirdikleri ve bundan daha önemlisi ileriye dönükyapmayı planladıkları ileîürk gayrimenkul sektörüne yön vermeye devam ediyor. Coldwell Banker çok önemli bir başarı hikayesi ve öyle olmaya da yıllarca devam edecek. Bu vizyon ve çalışma azmi Amerikalıları da fazlasıyla etkilemiş olacak ki, REALOGY grubu dünyada ilk kez bir ülkede iki markasının master franchise'lığını aynı kişiye verdi. 2018 Kasım ayında tamamlanan süreç sonrasında ERA Real EstateTürkiye ve Kıbrıs, yeni hedefleri ve yönetimiyle yola koyuldu.

3- Franchise sistemi ile büyüyen bir marka olan ERA hakkında bilgi verir misiniz?
ERA Real Estate Türkiye ve Kıbrıs, Forbes 500 listesinde Amerika'nın en büyük 264 şirketi REALOGY grubunun sahip olduğu ERA markasının Türkiye ve Kıbrıs master francbise şirketi. Kuruluşu 1900'lü yıllara dayanan bu denli köklü bir grubun bir parçası olarak 1940'ların son döneminde kurulan ERA, halen 38 ülkede 3.000 den fazla ofiste yaklaşık 40.000 gayrimenkul danışmanı ile faaliyette. Biz Türkiye ve Kıbrıs olarak ERA EÜROPE'un içerisinde bulunuyoruz. ERA Real EstateTürkiye ve Kıbrıs yaklaşık 10 yıldır ülkemizde faaliyet gösteriyor.Tabi ki ERA Real EstateTürkiye ve Kıbrıs'ın 2019 yılındaki master franchise değişikliği sonrasını gözönüne almak gerekiyor. Bugün itibariyle 150 gayrimenkul danışmanıyla 11 ofiste faaliyet gösteren şirketimizin 2019 yıl sonu hedefi 100 noktaya ulaşmak.

4- ERA'nın yeni döneminde neler değişecek, büyüme stratejisi doğrultusunda neler yapılacak?
2019 yılının başından itibaren öncelikle yola çıkacağımız çalışma arkadaşlarımızı belirledik ve ekibimizi oluşturduk. Tamamen iş birliği, organizasyon ve motivasyon dinamikleri ile işleyen bu sektörün en önemli oyuncularını yan yana getirdik. Başta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa olmak üzere ülkemiz ve Kıbrıs'ta yeni ofislerle franchise vermek için orta uzun vadeli hedeflerimizi hazırladık. Sene sonunda 100 noktada 1000 gayrimenkul danışman hedefimiz var. Buna ulaşmamızı sağlayacak en önemli kanallardan biri de 17. Ba-yim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı... Bu sene Anasponsor olarak desteklediğimiz Bayim Olur musun 2019 Franchising Fuarı'ndan beklentimiz çok yüksek... Ayrıca çeşitli seminerler, sivil toplum örgütü iş birlikleri, açık eğitimler gibi kanallarda da harekete geçtik.

5- Franchise şartlarınız nedir, sizden franchise alanlara ne gibi destekler sağlıyorsunuz?
Ülkemizde ofis açılabilecek noktaları 3 grupta belirledik. Birinci grup 20.000 ikinci 15.000 ve üçüncü grup noktalarda ise 10.000 dolar franchise bedeli var.' Akıllı franchise sistemi' ile sabit ve düşük dolar kuru avantajı, vadeli ödeme seçeneklerimizde var. ERA'dan franchise alınmasının pek çok sebebi var. Öncelikle yeni bir yapılanma içerisinde olan bünyede ilk sıralarda franchisee olmak çok önemli, bölge seçebilme şansınız var. Ayrıca uluslararası bir marka şemsiyesi altında olma güvencesi ve bu işin ayrılmaz bir parçası olan eğitimlerde ki pozitif ayrım şirketimizi öne çıkarıyor. Güçlü teknolojik alt yapı üzerine tecrübeli yöneticiler ile kurulmuş olan bir alt yapı da başarılı olma şansınız çok yükseliyor.

Bu sene 360 derece gayrimenkul projesi ile grup şirketlerimizin başlayacağı müzayede com ve gayrimenkul.com projelerinin de ERA franchise'larına portföy desteği fazlasıyla olacak. Gayrimenkul sektörü büyük fırsatlar sundu ve gelecekte de sunmaya devam edecek.
 


Geri Dön