24 / 04 / 2024

İstanbul'da metro ağı 324 kilometreye ulaşacak!

İstanbul'da metro ağı 324 kilometreye ulaşacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı devam eden projeler tamamlandığında İstanbul'da 324 kilometreye ulaşacak bir metro ağının olacağını belirtti.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı Göktürk şantiyesinde incelemeler yaptı.

Yapılan çalışmaları yerinde gören ve yetkililerden bilgi alan Bakan Karaismailoğlu, ardından basın mensuplarıyla görüştü ve açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye'nin, ekonomik anlamda, sosyal anlamda, bilimsel anlamda büyümesi, gelişmesi ve her konuda dünya lideri bir ülke olması için ciddi çaba harcadıklarına dikakt çeken Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

"18 yılda kat ettiğimiz yolu, ulaştırma ve haberleşme alanında devrim niteliği taşıyan dev projelerle taçlandırıyoruz. Elbette, daha yapacağımız çok iş var. Ülkemizin karada, denizde, havada, demir yollarında, dahası, uydularımızla uzayda varlığını kuvvetlendirmek en önemli hedefimiz. 

Yolcu, yük ve data ulaştırmada üstün nitelikli bir altyapıya sahip olmak, dijitalleşen, akıllı ulaşım sistemleriyle güvenliği, verimi ve konforu artırmak üzere çalışıyoruz. Böylelikle, Türkiye'nin her bir noktası arasında ulaşımı ve haberleşmeyi mükemmel hale getiriyoruz. Dahası ülkemizi dünya ile bağlarken, ekonomik ve sosyal bağlarını da güçlendiriyoruz."

- "Yapımı devam eden projeler bittiğinde İstanbul'da 324 kilometreye ulaşacak bir metro ağı olacak"

İstanbul'da yapılan çalışmalara ilişkin bilgi paylaşan Karaismailoğlu, İstanbulluların yaşam kalitesinin yükseltilmesi için, şehri bir baştan diğer başa modern metro ağlarıyla donattıklarına vurgu yaptı. 

Karaismailoğlu, İstanbul'da an itibarıyla 37,5 kilometre uzunluğundaki Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun da dahil olduğu 91 kilometre uzunluğunda metro hattı yapımının sürdüğünü belirtti ve şu bilgileri paylaştı:

"İstanbul'a daha önce 80 kilometre uzunluğunda raylı sistem kazandırmıştık. İstanbul'un faal raylı sistem ağı şu anda 233 kilometre. Şu an incelemelerde bulunduğumuz Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı hattı 37,5 kilometre. Bu hattın devamı olan Havalimanı-Halkalı arası da 32 kilometre.  

Kağıthane-İstanbul Havalimanı arasını 2021 Nisan sonu itibarıyla, Gayrettepe tarafını da önümüzdeki yıl içinde açmayı planlıyoruz. Yine bu hattın devamı olan Havalimanı-Halkalı arasını da 2022 yılı içinde faaliyete alacağız. Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı hattında 4 bin 500 kişilik dev bir kadro ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Bakan Karaismailoğlu, yapımı devam eden projeler bittiğinde İstanbul'da 324 kilometreye ulaşacak bir metro ağının bulunacağını açıkladı. 

Kağıthane-Gayrettepe Havalimanı Metro Hattı Nisan sonunda yolcu alacak!


Geri Dön