18 / 04 / 2024

Ercan Havalimanı yarın Taşyapı’ya devredilecek!

Ercan Havalimanı yarın Taşyapı’ya devredilecek!

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Ercan Havalimanı’nın dört yıl sürecek genişleme çalışmalarına başlanması çerçevesinde, Salı günü Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş ile sözleşme imzalanacağını açıkladı.




"Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Ercan Havalimanı’nın dört yıl sürecek genişleme çalışmalarına başlanması çerçevesinde, Salı günü Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş ile sözleşme imzalanacağını açıkladı." Sözkonusu sözleşme, Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin; mevcut apronu 500 metre daha uzatmasını, mevcut aprona paralel olarak 3 kilometrelik ek bir apron ve yeni bir terminal binası yapmasını ve yeni terminale ulaşım için 500 metrelik bir tünel inşa etmesini öngörüyor.



4 yıl içinde tamamlanacak yeni terminal binası ve apron inşası için arazinin yüklenici firma Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş’ne tamamen devredilmesi gerektiğine işaret eden Taçoy, Ercan Havalimanı arazisinin devredilebilmesi için önce arazinin içerisindeki askeri bölgelerin boşaltılmasının sağlandığını, ikinci ve son olarak da İstanbul Handling Ltd. tarafından kullanılan hangarın boşaltıldığını bildirdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, bugün Ercan Havaalanı’nı ziyaret ederek, İstanbul Handling Ltd.’in kullanımında olan hangarın yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

Taçoy’a ziyaretinde Bakanlık Müsteşarı Suat Yeldener, Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi ve İstanbul Handling Ltd. Genel Müdürü Coşkun Kılıçkara eşlik etti.

Taçoy burada basına yaptığı açıklamada, alanın Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş’ne tamamen devredilebilmesi için öncelikle söz konusu alan içindeki askeri birlikler için Beyköy’e yakın bir bölgede, bir kampın altyapısının oluşturulması yönünde 31 Aralık’ta ihaleye çıkıldığını, ihaleye 11 şirketin başvurduğunu belirtti. Taçoy, askerin Ercan Havalimanı alanı içindeki bölgeyi teslim etmeye hazır olduğunu kaydetti.

Alanın tamamen devretmeye hazır edilmesi için İstanbul Handling Ltd’in kullanımında olan hangarın bulunduğu bölgenin de boşaltılması gerektiğini ifade eden Taçoy, bu amaçla Bakanlar Kurulu’nun söz konusu hangarın yıkımı için karar ürettiğini belirtti.

Hangarın boşaltılması için İstanbul Handling’le olan sözleşmenin tek taraflı 2012’de feshedildiğini, ancak İstanbul Handling’in buna itiraz ettiğini anlatan Taçoy, Bakanlar Kurulu’nun sözkonusu hangarın yıkılması kararını, alanın bir an önce Taşyapı’ya teslim edilmesi gereği üzerine aldığını bildirdi.

Havaalanının, 6 Ocak Salı günü imzalanacak sözleşme ile Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş’ne teslim edileceğini ifade eden Taçoy, “Ercan Havalimanı’nın yeni terminal binası ve pistinin yapımı için, yüklenici firmanın alanı teslim alıp göreve başlaması gerekir” dedi.

2012’de Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Ercan Havalimanı’nın işletme hakkının devredilmesi sözleşmesi imzalandığını, ancak alanın tamamen bu firmaya devredilmediğini, bu konuda iki yıllık bir gecikme yaşandığını kaydeden Bakan Hasan Taçoy, yapılan sözleşme tahtında Ercan Havalimanı’nı genişletme çalışmalarının alanın teslim edilmesi itibarıyla 4 yıl içerisinde tamamlanması gerektiğini bildirdi.

Taçoy, “İki yıllık bir gecikme var. İnşallah bu iki yılı telafi etmek için inşaatların daha erken tamamlanması yoluna gidilir” dedi.

Ercan Havalimanı’nın işletme hakkının 25 yıllığına devrini öngören sözleşmeye göre Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin; mevcut apronu 500 metre daha uzatması, mevcut aprona paralel olarak 3 kilometrelik ek bir apron ve yeni bir terminal binası yapması ve yeni terminale ulaşım için 500 metrelik bir tünel inşa etmesi gerekiyor.




Kuzey Postası


Geri Dön