25 / 04 / 2024

Ercan Topaca Antakya Devlet Hastanesi'ni inceledi!

 Ercan Topaca Antakya Devlet Hastanesi'ni inceledi!

Vali Topaca yetkililerden bilgi aldı. Vali Topaca incelemelerin ardından yaptığı açıklamada "Söz konusu hastane ilimiz için çok önemli. Günümüzde gelişmişliğin en büyük göstergelerinden biri de şüphesiz hastanelerdir" dedi




Hatay Valisi Ercan Topaca,  TOKİ  tarafından yaptırılan 750 yataklı Antakya Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. 

Hastane inşaatı alanını inceleyen Vali Topaca yetkililerden bilgi aldı. Vali Topaca incelemelerin ardından yaptığı açıklamada "Söz konusu hastane ilimiz için çok önemli. Günümüzde gelişmişliğin en büyük göstergelerinden biri de şüphesiz hastanelerdir. Bu anlamda hastaneyi ne kadar kısa zamanda hizmete açarsak o kadar iyi olacaktır. Çünkü burada doğrudan insanımıza hizmet verilecek" dedi. Şclıir merkezine uzaklığı 12 km, toplam arsa alanı 139 bin 798 metrekare olan hastanede, 15 diyaliz yatağı, 28 ameliyathane masası, 8 kuvöz, 58 acil yatak. 97 yoğun bakım yatağı yer alacak. 750 olan yatak kapasitesi, gerek duyulduğunda 950'ye çıkarılabilecek. 

Öte yandan hastanede 2 helikopter pisti, 56'sı engelliler için olmak üzere bin 125 araçlık otopark yer alacak. 


Gazette





Haber Antakya Zafer Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Hatay Valisi Ercan Topaca yapımı devam eden Antakya 750 Yataklı Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Vali Topaca ilk olarak TOKİ tarafından geçici kabulü yapılan ve Hatay'daki sağlık hizmetlerini farklı bir boyuta taşıyacak olan Antakya 750 Yataklı Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek gelinen aşama ve çevre düzenlemesi çalışmaları ile ilgili olarak firma yetkililerinden bilgi aldı. 


HATAY'IN TAMAMINA HİZMET VERECEK 

Vali Topaca'ya ziyaretinde Vali Yardımcısı Fehmi Sinan Niyazi, İl Sağlık Müdürü Sabahattin Yılmaz, Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Akın ve ilgili firma temsilcileri de eşlik etti. Antakya 750 Yataklı Devlet Hastanesi, Hatay genelindeki yataklı tedavi kurumlarının hem kapasitesini artıracak hem de adeta bölge hastanesi gibi Hatay'ın tamamına hizmet verecek nitelikte yapılıyor. Hatay Valisi Topaca, ziyaretler sırasında yaptığı açıklamada, söz konusu hastanenin bir an evvel hizmete hazır hale getirilmesi, sağlık hizmetlerinin erişilebilirlik oranını artacağı gibi hizmet kalitesini yükseltecek ve ulaşılan standartların da sürdürülebilirliğinin önünü açacağını ifade etti. 


TOKİ tarafından geçici ameliyathane masası, 8 adet kabulü yapılan ve 2016 kuvöz, 58 adet acil yatak, 97 yılının ilk çeyreğinde açılması planlanan 750 alacak ve mevcut 750 yatak Yataklı Antakya Devlet oIan kapasitesi gerek Hastanesi 6 kat ve 13 duyulduğunda 950 ye kadar bloktan oluştuğunu belirten çıkarılabilecek. Öte yandan Topaca, "Şehir merkezine hastanede, 2 helikopter pisti, uzaklığı 12 km, toplam arsa 56'sı engelliler için olmak alanı 139 bin 798 metrekare üzere bin 125 araçlık olan hastanede; 15 adet otopark yer alacak." dedi. Toplam arsa alanı 98 bin 606 metrekare olan Kırıkhan Devlet Hastanesi ise 3 blok ve 7 katlan oluşurken, 150 olan yatak kapasitesi ihtiyaç duyulduğunda 200'e kadar çıkabilecek nitelikte. Öte yandan hastanede 223 araçlık otopark yer alacak. 


KIRIKHAN SAĞLIKTA İVME KAZANACAK 

Topaca Hatay'ın sahip olduğu ve devam eden yatırımlar, mevcut kamu vc özel hastaneler, sağlık personeli vc uzman ekipleriyle sağlık hizmetleri konusunda çok önemli bir konumda olduğuna dikkat çekerek, Kırıkhan İlçesinde yapımı devam eden 150 yataklı Devlet Hastanesi'nin faaliyete geçmesiyle Kırıkhanlı vatandaşlara yönelik sağlık hizmetlerinde önemli bir ivme kaydedileceğini ifade etti. 



Petek HANÇER/Antakya Zafer Gazetesi




Haber Antakya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Uydukent'te yapımı tamamlanan ve mefruşatına başlanan 750 Yataklı H istenildiği a 950 yatağa dönüştürülebilir. Hastane'nin, helikopter pisti ve 1125 araçlık otoparkı da var... 


Uydukent civarında inşaat çalışmaları tamamlanan, mefruşat çalışmaları ise sürmekte olan Antakya 750 Yataklı Devlet Hastanesi, 950 yataklıya dönüştürülebilecek şekilde tanzim edilirken, hastanenin hemen yanında ise 2 helikopter pisti ve 1125 araçlık otopark bulunuyor. Yetkililer, hastane açılışının büyük olasılıkla Mayıs ayında yapılacağını belirtiyorlar, inşaat yapımı tamamlanan, mefruşat ile cihaz temini çalışmaları ise süren 750 yataklı hastaneyi, dün sabah Vali Ercan Topaca gezdi. Beraberinde, il Sağlık Müdürü D. Sebahattin Yılmaz ile Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ömer Akın olduğu halde hastane inşaatını gezen Vali Topaca, yetkililerden bilgiler aldı. Vali Yardımcısı Fehmi Niyaz'ın da eşlik ettiği Vali Ercan Topaca'nın, hastane incelemesi sırasında yaptığı açıklama ve verdiği bilgiler şöyle: "Antakya 750 Yataklı Devlet Hastanesi, ilimiz genelindeki yataklı tedavi kurumlarının hem kapasitesini artıracak hem de adeta bölge hastanesi gibi ilimizin tamamına hizmet verecek nitelikte özel bir fonksiyon icra edecek. Söz konusu hastanenin bir an evvel hizmete hazır hale getirilmesi, ilimizde sağlık hizmetlerinin erişilebilirlik oranını artacağı gibi hizmet kalitesini yükseltecek ve ulaşılan standartların da sürdürülebilirliğinin önünü açacaktır. TOKİ tarafından geçici kabulü yapılan ve 2016 yılının ilk çeyreğinde açılması planlanan 750 Yataklı Antakya Devlet Hastanesi 6 kat ve 13 bloktan oluşmaktadır. Şehir merkezine uzaklığı 12 km, toplam arsa alanı 139.798 metrekare olan hastanede; 15 adet diyaliz yatağı, 28 adet ameliyathane masası, 8 adet kuvöz, 58 adet acil yatak, 97 adet yoğun bakım yatağı yer alacak ve mevcut 750 yatak olan kapasitesi gerek duyulduğunda 950'ye kadar çıkarılabilecek. Öte yandan hastanede, 2 helikopter pisti, 56'sı engelliler için olmak üzere 1.125 araçlık otopark yer alacak." Hastanenin büyük olasılıkla 2016 yılı Mayıs ayında hizmete girmesi planlanıyor. 


Cemil Yıldız/Antakya Gazetesi


Geri Dön