24 / 04 / 2024

Erciyes tarihinin en iyi sezonunu geçiriyor!

Erciyes tarihinin en iyi sezonunu geçiriyor!

KAYTİD Başkan Yardımcısı Eğlenceoğlu: "Erciyes hem doluluk oranları hem de kar yağışı açısından tarihinin en iyi sezonunu geçiriyor. Sezon henüz bitmedi ama bu yıl Erciyes'in yılı oldu diyebiliriz" dedi.



Kayseri Turizmciler Derneği (KAYTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Eğlenceoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erciyes'te çok uzun yıllar sonra ilk defa mart ayında bu kadar yoğun kar yağışı gördüklerini söyledi.


Aralıklarla devam eden yağışla birlikte kar kalınlığının pistlerin olduğu bölümde 2 metrenin üzerine çıktığını ifade eden Eğlenceoğlu, şunları kaydetti:


"Önceki yıllarda Erciyes de dahil olmak üzere birçok kayak merkezinde mart ayında kar kalmazdı ama bu yıl çok bereketli geçiyor. Mart ayının sonuna yaklaşmamıza rağmen halen yağış devam ediyor. Bu da sezonun nisanın sonuna kadar uzamasını sağlayacak. Kayak merkezindeki işletmeler kar olursa kazanç elde edebiliyor. Bu nedenle karın çok yağması ve sezonun uzaması turizmcilerin yüzünü güldürüyor. Ne kadar çok kazanırsak gelecek yıla o kadar fazla yatırım yapma imkanımız doğuyor."


Eğlenceoğlu, yapay kar makinelerine güvenerek, tur operatörlerine 4 aylık sezon garantisi verdiklerini ancak makinelere çok fazla ihtiyaç duymadan sezonun 5 aya kadar uzadığını belirterek, "Turizmciler için sezon garantisi çok önemli. Çünkü aylar öncesinden gidilecek yerler belirlenip rezervasyonlar ona göre yapılıyor. Önceki yıllarda yaşadığımız olumsuzlukları düşününce hiç kimse böyle bir sezon geçireceğimizi tahmin etmiyordu. Sezonun bu kadar uzamasına tur operatörleri bile şaşırıyor. Ekstra rezervasyonlar yapmaya çalışıyor. İnsanlar sezon bitmeden son kez kayak yapmanın heyecanını yaşamak istiyor" diye konuştu.


- "Bu yıl Erciyes'in yılı oldu"


Erciyes'te sezonu açtıkları ilk günden itibaren yüzde 80 doluluğun altına hiç düşmedikleri hafta sonları ve diğer tatil dönemlerinde ise yüzde 100 dolulukla çalıştıklarını ifade eden Eğlenceoğlu, yoğunluğun kent merkezindeki otellere de yansıdığını ve Türkiye'nin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine her bölgesinden binlerce kayakseverin Erciyes'e geldiğini belirtti.


Pistlerin hafta içi dahil hiç boş kalmadığını bazı hafta sonları ziyaretçi rekoru kırdıklarını, tatil dönemlerinde yer kalmadığı için birçok vatandaşı geri çevirmek zorunda kaldıklarını dile getiren Eğlenceoğlu, şöyle devam etti:


"Erciyes hem doluluk oranları hem de kar yağışı açısından  tarihinin en iyi sezonunu geçiriyor. Sezon henüz bitmedi ama bu yıl Erciyes'in yılı oldu diyebiliriz. Hafta sonları yaklaşık 70 bin kişiyi ağırlayarak dönemsel ziyaretçi rekoru kırdık. Geçen yıl yaklaşık 1 milyon 200 bin kişiyi Erciyes'te ağırlamıştık. Bu sezon ise 2 milyon ziyaretçi hedefimiz var. Sezon sonunda bu hedefe ulaşarak yeni bir rekor kırmayı hedefliyoruz." 


AA



Geri Dön