23 / 04 / 2024

Erciyes'te 15 tesisin açılışı yapıldı!

Erciyes'te 15 tesisin açılışı yapıldı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Ozhaseki, Tekir bölgesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, proje kapsamında yaklaşık 3yıl önce temel attı klan nı ve 59 yerde tesis yaptıklarını söyledi.




Büyükşehir Belediyesi tarafırından yürütülen Erdyes Kış Sporları Turizm Merkezi Projesinin 3. etabı kapsamında yapımı tamamlanan 15 tesisin açılışı törenle yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Ozhaseki, Tekir bölgesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, proje kapsamında yaklaşık 3yıl önce temel attı klan nı ve 59 yerde tesis yaptıklarını söyledi. 

Proje için bugüne dek 400 milyon liradan fazla harcama yaptıklanna dikkati çeken Özhaseki, şöyle devam etti: "Bir belediye niye dağlara bu kadar para harcar? Birçok belediye bugün maaş ödeyemiyor, ikramiye dağıtamıyor, borçlu, haciz kıskacında ama biz Allah'a şükür şehrin her yerinde çalışıyoruz Raylı sistem için harcayacağımız para yıl sonuna kadar 1 milyar lirayı buluyor. Diyeceksiniz ki; Ankara'dan torpiliniz var, Cumhurbaşkanı nasılsa hemşehriniz, Başbakan Kay ser iyi seviyor, hazır paralar geliyor siz de harcıyorsunuz.' Arkadaşlar devlette adalet esastır. Devlet kime ne kadar para veriyorsa bize de o kadar veriyor. 

Yıllık verdiği para zaten maaşlara yetiyor ama çalışarak, didinerek, para kazanarak sonra da onu müsrif bir şekilde harcamayarak, asla kaçak verdirmeyerek bir havuzda tutuyoruz. 0 tuttuğumuz parayı da en elzem ve doğru yerlere harcıyoruz." Zamanı doğru okuyabilen, değişimi kavrayan, büyük projelere imza atan yöneticilerin şehirlerini geleceğe taşıyabildiğini vurgulayan Özhaseki, Erciyes Dağının Kayseri'nin dünyaya açılan penceresi olduğunu kaydetti, özhaseki, Avustu rya'dakiTrol bölgesinin sadece kış turizminden yılda 7,5 milyar avro gelir elde ettiğini belirterek, Erciyes in de binlerce kişiye iş ve aş kapısı olacağını ifade etti Birkaç yıl içinde otel inşaatlannın da tamamlanmasıyla Erciyes'e binlerce turist geleceğini dile getiren özhaseki, Yamula Barajı, Kadir Has Stadyumu, raylı sistem,Anadolu Harikalar Diyan projelerini anlattı.Konuşması sırasında bir vatandaşın mekanik tesislerin bugün ücretsiz olmasını istemesi üzerine Özhaseki, 'Şimdi binenler binsin, biraz para kazanalım da kurdeleyi kesince bedava olsun* dedi Yerköy Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ise AK Parti hükümeti döneminde Kay seriye 9,7 milyar lira yatınmyapıldığını söyledi. 

Yerköy-Kay seri arasındaki 139 kilometrelik Yüksek HclıTren Projesinin ihalesinin de 2014yılı sonuna kadar yapılacağını belirten Karayel, proje için 1 milyar lira harcanacağını kaydetti. 

Karayel, Kayseri-Ankara karayolundaki Boğaz köprüsünün de 3 şeritli olarak yeniden yapılmasının planlandığını dile getirerek, Talaş ilçesini Abdullah Gül Üniversitesinin Mimar Sınan yerieşkesin? 

bağlayacak v iy adügün ihale sinin yapıldığını, yıl sonuna kadar da inşaatının tamamlanacağını bildirdi. 

Kayseri Valisi Orhan Düzgün ise Türkiye'nin son 10 yıldaki atılımlaria dünyanın en fazla turizm geliri elde eden 6-7 ülkesi arasına girdigini belirtti. Kayseri'nin de kış ve kültür turizminden hakettgi payı alabilmesi için pek çok yatırım gerçekleştirildiğine işaret eden Düzgün, Erciyes'ln yakın birgelecekte sadece Türkiye'nin değil dünyanın da sayılı kayak merkezlerinden biri haline geleceğini sözlerine ekledi. 

Konuş malan n ardından, saatte 3 bin kişi kapasiteli gondol tipi teleferik, uluslararası standartlarda 12 kayak pisti, bin araçlık otopark, konaklama tesisleri ile yollann açılışı, TBMM Başkarrvekili Sadık Yakut, Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet özhaseki, milletvekilleri ve bazı ilçe belediye başkanlan tarafından yapIdL Etkinlikler kapsamında, TRT sanatçısı Ahmet Tekkuş ile rockgrubu Koray Haklı ve Orkestrası konser verdi Çocuklar şişme oyun gruplarında doyasıya eğlendi Özhaseki, uluslararası müsabakalarda derece elde eden Kayserili kayakçılar ile kayak antrenörlerine de plaket verdi. 

Tören için kent merkezinden Erciyes'e ücretsiz otobüs seferleri düzenlendi, vatandaşlara sucuk-ekmek ikramında bulunuldu ve kaşkol hediye edildi. 


Ankara Kırmızı Beyaz Gazetesi


Geri Dön