26 / 04 / 2024

Erdal Eren kimdir?

Erdal Eren kimdir?

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin üç dönem üst üste başkanlığını yaptıktan sonra görevi seçimle Emin Sazak’a devreden Erdal Eren kimdir? İşte Erdal Eren'in eğitim ve iş hayatı...



Erdal Eren kimdir?

Erdal Eren, 01 Mart 1951, Bitlis doğumlu. Göçay İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdal Eren, Türkiye Müteahhitler Birliği’nin üç dönem üst üste başkanlığını yaptıktan sonra görevi seçimle Emin Sazak’a devretti.


2004-2011 yılları arasında Türkiye Müteahhitler Birliği’nin üst üste 3 dönem başkanlığını yapan Erdal Eren, bu görevine 2011 yılının Nisan ayında son verdi.


Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İnşaat Mühendisliğinden mezun olan Erdal Eren, Süleyman Demirel’in Başbakanlığı dönemde; 21 Temmuz 1977-5 Ocak 1978 tarihleri arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan 1929 Bitlis doğumlu siyasetçi Kamran İnan’ın yeğeni ve 5. Ecevit Hükümeti’nde Devlet Bakanlığı yapan, 22 Temmuz 2007’deki seçim öncesinde ANAP’tan istifa edip CHP’den Bitlis milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen Edip Safter Gaydalı’nın da kuzeni. 


Erdal Eren,  TOBB Müteahhitlik Sektör Kurulu, İnşaat Mühendisleri Odası, ODTÜ Mezunlar Derneği, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı üyesi.


Göçay İnşaat 

Erdal Eren'in Yönetim Kurulu Başkan Vekili olduğu Göçay İnşaat; karayolu ve otoyol, altyapı, üstyapı ve turizm tesisleri gibi alanlarda hizmet veriyor.



Müteahhitlerin yeni başkanı Emin Sazak!
Türk müteahhitler, Libya'da BM kararı istiyor!
Erdal Eren: Libya'da taşeron oluruz!


Geri Dön