26 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar belediyelerle kentsel dönüşüm görüşmesi yaptı!

Erdoğan Bayraktar belediyelerle kentsel dönüşüm görüşmesi yaptı!

Geçen hafta tüm İstanbul İlçe ve Belediye Başkanları ile biraraya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bu hafta belediyeleri tek tek ziyaret ederek kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar; “Başlattığımız bu büyük dönüşüm hareketinde en önemli paydaşımız belediyelerimizdir. Dönüşüm çalışmalarımızı belediyelerimizle birlikte vatandaşlarımızın rızasına uygun olarak gerçekleştireceğiz” diyerek İstanbul’daki belediyeleri tek tek ziyrat etti.

 

-Kentsel dönüşüm Türkiye’nin ihtiyacıdır, hangi belediye hazırsa ondan başlayacağız-

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ziyaretlerinde şu açıklamalarda bulundu; “Önümüzde kentsel dönüşüm var, Türkiye’yi dönüştürmek için büyük bir seferberlik başlattık. Biz bu dönüşümü rızaya dayalı, gönüllülük esasına göre yapacağız. Dönüşümü vatandaşların talebi doğrultusunda yapacağız. Belediyelerle işbirliği  yapacağız. Dönüşümü Toki’nin yapacağı konutlarla gerçekleştireceğiz. Yok ranttır, biz istemiyoruz diyenler var. Zaten istemeyenlere dönüşüm yapmıyoruz, istemiyorum demene gerek yok ki, zaten bir bina ayakta duramıyorsa onu belediye ve vali yıkmak zorundadır. Yıkmazsan suç işlersin. Taksiri suçlara girer. Adam öldürmeye sebebiyet verirsin. Biz acil yıkılma durumu olmayan yerlerde kentsel dönüşüm yapmayacağız. Hangi belediye hazırlıklıysa ondan başlayacağız.

 

-Vatandaştan kentsel dönüşüme yoğun ilgi-

 

Erdoğan Bayraktar vatandaştan gelen ilgiye de değinerek; “Vatandaştan talep geliyorsa dönüşümü yapacağız zaten çok da talep de geliyor. Şimdi ordan buradan çatlak sesler çıkıyor. Bu seslere biz teşkilat olarak boyun eğmeyeceğiz. Kentsel dönüşüm Türkiye'nin ihtiyacıdır. Türkiye'nin şehirlerinin ihtiyacıdır. Türkiye deprem aksı üzerinde deprem fayı üzerinde bulunuyor. Büyükçekmece ve Avcılar da nitekim öyle. Bunların yenilenmesi lazım. Bunun için 20 senelik bir süreye ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

 

-Elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz, 20 sene içinde şehirlerimizi salaş yapılardan kurtaracağız-


Bakan Bayraktar ayrıca; “Vatandaşa kentsel dönüşümü çok iyi anlatmak durumundayız. 20 sene içinde şehirlerimizi salaş ve kaçak yapılardan afete depreme dayanıksız yapılardan kurtarmak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Kentsel dönüşümle işsizlik azalacak, ekonomi canlanacak ve inşaat malzemesi üretimi artacak. Teknik müşavirlik sistemi gelişecek. Beraberinde getireceği çok sayıda güzellik var. Rızaya dayalı olacak, gönüllülük esasına göre olacak, talep doğrultusunda olacak. Bizler de teşkilat olarak bu bilinci ve şuuru yakalamak suretiyle yolumuza devam edeceğiz” dedi. 


Geri Dön