19 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Çalışmaları için TOKİ'ye teşekkür ediyorum!

Erdoğan Bayraktar: Çalışmaları için TOKİ'ye teşekkür ediyorum!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kağıthane ve Şişli İlçeleri, Ayazağa - Huzur Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 5,5 hektarlık alanda, deprem riski taşıyan gecekondu ve çarpık yapıların dönüştürülmesine yönelik çalışmalar Erdoğan Bayraktar’ın





Kağıthane ve Şişli İlçe sınırları içerisinde yer alan ve etrafı Türk Telekom Arena Stadı, Tem Otoyolu ve bağlantı yolları ile çevrili olan 5,5 ha’lık alanda deprem riski taşıyan 64 adet yapı, 164 adet bağımsız bölümden oluşan gecekondu ve çarpık yapıların dönüştürülmesine yönelik çalışmalar, bölgede yaşayan vatandaşların yerinde dönüşüm talepleride dikkate alınarak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla başlatıldı.


Kentsel dönüşüm alanında 64 adet riskli yapı yıkılarak, burada yaşayan hak sahiplerine aynı alan içinde konut verilecek olup, kamu ve vatandaş işbirliği içinde yürütülen bir proje uygulamasıdır.Dönüşüm alanında 148 konut, 16 işyeri olmak üzere 164 adet birim bulunmaktadır. Hak sahibi adeti ise 139 kişidir.

Bu çalışmalarda, hak sahiplerinin yapı ve taşınmaz bedelleri konut peşinatına sayılarak, bakiyesi 15 yıl (180 ay) vadeli borçlandırılmak suretiyle yerinde dönüşüm uygulanıyor.


Törende konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar “Bu etkili ve ülkemiz için yararlı çalışmalarından dolayı  TOKİ  başkanımıza ve tüm TOKİ çalışanlarına teşekkür ediyorum. TOKİ,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak başlattığımız Dönüşüm Seferberliğimizde en yakın paydaşlarımızdan biridir.Ülkemizdeki mevcut konut stokunun büyük bir kısmı, dayanıksız ve sağlıksızdır.Enerji verimliliği olmayan, yalıtımsız, kaynak israfı doğuran yapılardan oluşmaktadır.Kentlerimizin altyapısı eski ve yetersiz niteliktedir.  Yaklaşık 14 milyon konutun elden geçmesi, bunların 6,5 milyonunun yıkılıp yeniden yapılması gerekmektedir.Bu nedenlerle; Kentsel Dönüşüm, ülkemiz için bir zorunluluktur” diye vurguladı.

Türkiye’de deprem doğuran, toplam 24.500 km. uzunluğunda canlı fay bulunduğunu belirten Bayraktar,ülke zenginliğinin yüzde 90’ının ciddi deprem riski altında olduğuna dikkat çekti.


193 yıkım da Küçükçekmece’de canlı bağlantı ile başlatıldı

Eş zamanlı olarak Küçükçekmece’de de başlatılan yıkımlarda 193 birim için düğmeğe basıldı.

Bayraktar konuşmasında, Türkiye’nin büyük bir kalkınma hamlesi içinde olduğuna değinerek “Türkiye büyük bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Türkiye’nin gelişimine paralel bir şehircilik anlayışı ile marka kentler oluşturacağız. Türkiye’nin gelişmesi ve büyümesine Kentsel Dönüşüm kanalıyla destek olacağız” dedi.



Geri Dön