19 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: İnşaatlarda yüzde 98 yerli malı kullanılabilir!

Erdoğan Bayraktar: İnşaatlarda yüzde 98 yerli malı kullanılabilir!

çevre ve şžehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, inşaat sektöründe yüzde 98 yerli malı kullanılabileceğini, bunun bir milli görev olduğunu belirterek, inşaat malzemesi üreticilerine de destek olacaklarını açıkladı



CNR Expo İstanbul'da düzenlenen MEGABUILD Avrasya Yapı Ürünleri Fuarı'nı ziyaret eden çevre ve şžehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, inşaat sektöründe yüzde 98 yerli malı kullanılabileceğini ifade ederek, bunun milli bir görev olduğunu vurguladı. Bayraktar, bugün Türkiye'nin çimentoda dünyada ilk beşin, demirde ilk yedinin içinde yer aldığını, armatürde, seramikte, izolasyon, döşeme, cam malzemelerde başa güreştiğini ifade ederek, 'Dünyada bizden daha kaliteli mal üreten yok. Artık biz kaliteyi yakaladık. Mükemmelliği arıyoruz. Bu bakımdan biz, kısa vadeli krlara bakıp, vatanımıza kötülük yapmamalıyız. Yerli mal üretiminde kaliteyi, çeşitliliği artırmamız, satışını, kullanımını, ihracatını teşvik etmemiz lazım' diye konuştu.

'MAMUL MAL ITHAL ETMEYELIM'

Mamul mal almamaları konusunda inşaat sektörü temsilcilerine uyarıda bulunan Bayraktar, 'Yurt dışından mamul mal ithal etmeyiniz. Bu kısa vadede bu tatlı su kurnazlığı olsa da uzun vadede çocuklarımıza yapılacak en büyük kötülüktür. Ülkemizde imal edebildiğimiz malları, yerli malı kullanarak cari açığın kapatılmasına katkı sağlayalım. Meslektaşlarımdan rica ediyorum, mühendis müşavirlik sistemini geliştirelim ki biz sadece el yordamıyla değil, beynimizle, geliştirdiğimiz sistemlerle dünya piyasasına net bir şekilde damgamızı vuralım' dedi.

'TÜRKIYE MODEL ÜLKE OLDU'

Dünyanın geldiği bu noktada, Türkiye'nin parlayan bir yıldız olduğunu ifade eden Bayraktar, Türkiye'nin artık model alan bir ülke değil, dünya tarafından model alınan, gelişmeleri dikkatle izlenen ve söyledikleri dinlenilen bir ülke konumunda olduğunu, bu konuda inşaat malzemesi üreticilerinin çok ciddi katkı sağladığını kaydetti. çevre ve şžehircilik Bakanlığı olarak Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü'nü kurduklarını, bunun içinde yapı malzemelerini çok ciddi şekilde destekleyeceklerini anlatan Bayraktar, yapı malzemelerinin standardizasyonu, kalitesi, yerli malı kullanımı, kullanımdaki maliyetlerin azaltılması için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Bayraktar, özel sektöre devlet denetiminden taviz vermemek şartıyla inşaat malzemesi üreticilerine sonuna kadar yardımcı olacaklarını söyledi.

ATAKÖY SAHİLİNİ HALK KULLANACAK

Bayraktar Ataköy sahiliyle ilgili olarak şunları söyledi: 'Yaklaşık 500 bin metrekarelik alanın yüzde 60'tan fazlasını tamamen yeşil alan olacak. Bina yapılacak yerlerin büyük bir bölümünü yeşil alan olarak planlandı. Ayrıca sahilden kamuya açık bir yol, sahilin hemen arkasından 50 metrelik bir bant yapmak suretiyle burayı Ataköylülere, Bakırköylülere, İstanbul'umuza ve Türkiye'mize kazandırmak için bir adım attık. Bundan sonra da İstanbullulardan da bize anlayış göstermelerini, rica ediyorum. Burada devlet büyük bir fedakrlık yapmıştır. çevre ve şžehircilik Bakanlığı ciddi şekilde risk almıştır. Ama burada devletin de kaybı olmayacak, özel sektörün de. Burada kazanacak olan özel sektördür, İstanbul'dur' dedi.
Sabah


Geri Dön