16 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Kastamonu'yu eski görkemine kavuşturacağız!

Erdoğan Bayraktar: Kastamonu'yu eski görkemine kavuşturacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kastamonu’nun eski ve köklü bir tarihe sahip olduğunu belirterek, “Candaroğullarından, Selçuklulardan gelen ve daha eski devirlerden gelen yapılarını kentsel dönüşümle ortaya çıkartacağız....




Erdoğan Bayraktar, şuanda Avrupa Birliği’ne girmek isteyen Avrupa ülkelerinin yakın bir zamanda Türkiye’yi bünyesine katmak için yalvaracaklarını söyledi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, şu anda Avrupa Birliği’ne girmek isteyen Avrupa ülkelerinin yakın bir zamanda Türkiye’yi bünyesine katmak için yalvaracaklarını söyledi. Bakan Bayraktar, Kastamonu’da Tapu ve Kadastro 19. Bölge Müdürlüğü ile 18 ilçede restore edilen Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinin açılışını yaptı. Valilik ziyaretinin ardından Bakan Bayraktar, yürüyerek Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı önüne geldi. Burada hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Bayraktar, halkla selamlaştı. Vatandaşların yoğun sevgisiyle karşılaşan Bakan Bayraktar, şehir merkezinden yürüyerek Kastamonu Tapu ve Kadastro 19. Bölge Müdürlüğü ile ilçelerde modernize edilen 18 Tapu ve Kadastro Müdürlüğünün toplu açılış törenine katıldı.


“VATANDAŞLARIN YÜZDE 95 MEMNUNİYETİNİ KAZANDIK”

Törende konuşan Bakan Bayraktar, Kastamonu’da merkez ile birlikte 18 ilçede rehabilitasyon çalışmalarının tamamlandığını belirterek, “Tapu dairelerinden önceliğimiz ilk olarak tapu gibi sağlam ibaresine kazanmak istiyoruz. 166 yıllık milletin en köklü en önemli ülkemizin sadece gayrimenkul taşınmaz mallar hafızası bakımından değil vatandaşların ve ülkemizin demokratik bakışından da tapu daireleri çok önemli işler üstlendi. Tapu dairesinin tarihi nüfus idaresinin tarihinden daha eskidir. Bu yüzden Tapu dairelerinden arşiv sistemini de yeniliyoruz. Tapu dairesinde elektronik ortamda bilgisayar ortamında tamamen bilgileri yeniliyoruz. SMS sistemiyle vatandaşlara mesaj göndererek randevu sistemini çok daha kolaylaştırdık. Bu yüzden vatandaşların yüzde 95 memnuniyetini kazandık” dedi.


“KASTAMONU’NUN NÜFUSUNU ARTTIRACAĞIZ”

Kastamonu’nun çok göç veren bir şehir olduğuna dikkat çeken Bayraktar, “Bundan 30-40 yıl önce Bursa ile Kastamonu nüfusu birbirine yakındı. Şimdi Bursa’nın nüfusu 3 milyon iken Kastamonu’nun nüfusu ise 400 bin civarında bulunuyor. İnşallah Kastamonu’da bu tür yeni organizelerle ağaca ve ormanlara dayalı sanayicilikle nüfusu arttıracağız. Kastamonu’da ayrıca köy yollarında sıkıntılarımız bulunuyor. Bunun içinde çok ciddi adımlar atmamız gerekiyor” diye konuştu.Adalet ve Kalkınma Partisi’ni halkın kurduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, AK Parti’yi iktidara milletin getirdiğini belirterek, “Bizim partimizi iktidara siz getirdiniz. 7 kez sandık önünüze geldi, her seferinde oyları artırarak bizi siz desteklediniz. Biz de yorulmadan her gün artan bir gayretle size hizmetkar olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


“BATIK BANKALARIN BORÇLARINI AK PARTİ ÖDEDİ”

Muhalefetin bir takım söylemlerde bulunduğuna işaret eden Bayraktar, şöyle konuştu:“İktidara geldiğimiz zaman yurt dışından aldığımız borçlanma dövizinin faizi yüzde 35-40 arasındaydı ve vadesi 9 ay idi. Bırakın yatırımı, memurlarımızın maaşlarını ödeyebilmek için gidip IMF ve Dünya Bankasına yalvarıyorduk, ‘faizi ne olursa olsun vadesi ne kadar kısa olursa olsun bize para ver de biz çarkı döndürelim”. Yatırım da yoktu. Yıllık toplam yatırımız 50 milyon TL civarında. Şimdi ise 300 milyar TL’dir. Çünkü biz, planlı ve programlı yatırımlar yapıyoruz. Parayı saçıp savurmuyoruz. Önceliklerimizi iyi belirliyoruz. İnsan odaklı, ne yaptık 140 milyar TL batık bankalara biz ödedik. 13,5 milyar TL zorunlu tasarrufu yine biz ödedik. 3,5 milyar TL konut edindirme yardımı parasını vatandaşa yine bizler ödedik. Bundan önce böyle ödemeler var mıydı? Bankaları kimler batırdı.”


“KANGREN HALİNE GELEN YATIRIMLARI TAMAMLADIK”

Kastamonu’nun kangren haline gelen yatırımların AK Parti döneminde tamamlandığını vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:

“Bir taraftan ‘ileri demokrasi ve insan hakları, dünyada ana aktör olan bir ülke’ diyoruz. Kişi başına gelirini önümüzdeki 10 yıl içinde 25 bin dolara çıkartmış, ihracatını 500 milyar dolara çıkartmış bir ülke istiyoruz. Bunun için milletten Allah razı olsun bize destek veriyor ve dua ediyor. Bu yüzden bizler en iyi dereceği çalışkanlığımız ve gayretimizi devam ettireceğiz. Kastamonu’nun kangren haline gelen yatırımlarını tamamladık. Ilgaz Tünelini biz yapıyoruz. Karadeniz sahilinden İnebolu, Kastamonu, Çankırı,  Ankara  ve  Adana  üzerinden Akdeniz’e kadar bu duble yollar devam edecek. Bu projeleri tamamladığımız zaman Kastamonu, önemli bir merkez haline gelecek. Havaalanımız var, yolcu bakımından da iyi durumdayız. Yüzde 80-90 doluluk oranımız bulunuyor ve ileriki günlerde günlük uçak seferlerini ikiye çıkartacağız. Bunları milletin desteğiyle yapıyoruz. Bu milletin ileri görüşlülüğü yapıyor.”


“LİDERİMİZ, HALKTAN BİRİSİDİR”

Liderlerinin halktan birisi olduğunu anlatan Bayraktar, şöyle devam etti:“Halkın fikirlerini halkın düşüncelerini halkın anlayışını kalıplara dökerek oluşturduğu partiyi 11 yıldır iktidarda tutuyor. Bunun dünyada bir benzere yok. Oylarını da giderek oylarını arttırıyor. Çünkü biz daha çok çalışmaya bu millete daha çok hizmet etmeye gayret edeceğiz. Bunun için daha çok çalışmaya gayret edeceğiz. İnsan hakları, ileri demokrasi ve yatırım bakımından da en ileri düzeye çıkacağız”


“AVRUPA’YI GEÇMİŞ DURUMDAYIZ”

Türkiye’nin Avrupa Birliğine girme sürecinin önünü tıkadıklarını hatırlatan Bakan Bayraktar, “Sebeplerini çok iyi biliyoruz. İnanın Allah’ın izniyle Avrupa devletlerinden adım adım daha iyi konuma geliyoruz. Bir defa genç nüfusumuz bakımından ve kendi öz kültürümüz ve kökümüz bakımından onlardan çok daha ileriyiz, aile yapımız kuvvetli, komşuluk ilişkilerimiz ve yardımlaşma ilişkilerimiz var. Ayrıca bu Kastamonu’da çok daha fazla var. Bu avantajımızı ve genç nüfusumuzu yetişmiş elemanla daha çok pekiştireceğiz. Ekonomide de imalat sektöründe de bazı konularda Avrupa’yı geçmiş durumdayız. Avrupa’da yaşlı nüfus var. Bazı Avrupa ülkelerinde de nüfus azalıyor” dedi.


“AB, BİZE ‘GEL’ DİYE YALVARACAK”

Avrupa Birliğinin Türkiye’yi bünyesine katabilmek için ileriki süreçte yalvaracak hale geleceğine dikkat çeken Bayraktar, teknolojili çok daha iyi kullanan gençleri çok daha iyi yetiştireceklerini dile getirdi. Bayraktar, “Dünyayı iyi okuyan ve dünyanın neresinde teknoloji varsa getirip ülkesinde imal eden kaliteli imalat yapan gençlerimiz yetiştireceğiz. Bu yüzden AB ya bize yalvaracak ya da mecbur kalacak ya da biz ‘tamam kardeşim siz size biz bize, biz kendimize kulvar imkan buluruz’ diyeceğiz. Bunun ayak izleri var. Siz bizi desteklediğiniz sürece Kastamonu’da da 80 vilayette bu kalkınma olacak. Bugün gayrisafi milli hasılamız toplam 750-800 milyar lira, inşallah bunun 2 trilyon liraya çıkarttığımız zaman Türkiye’nin durumu çok daha farklı olacak” ifadelerini kullandı.


“KASTAMONU’YU ESKİ GÖRKEMİNE KAVUŞTURACAĞIZ”

Kastamonu’nun eski ve köklü bir tarihe sahip olduğunu belirten Bayraktar, “Candaroğullarından, Selçuklulardan gelen ve daha eski devirlerden gelen yapılarını kentsel dönüşümle ortaya çıkartacağız. Kastamonu’da tarihi bakımından kale olsun, tarihi yapılar, kentsel dönüşümle Belediyemiz, Valiliğimiz ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bunu yapacağız. Kastamonu’nun 170 kilometre uzunluğunda sahili bulunuyor. Bu yüzden çevre bakımından Kastamonu’yu önemsiyoruz. Bundan sonra Kastamonu için ne gerekli ise gereğini yapacağız. Zaten bizler bu yüzden Kastamonu’yu ziyaret etme gereği duyduk. Kastamonu’nun sorunlarını çözme noktasında daha fazla gayret edeceğiz” diye konuştu.


“ŞİKAYETLER ALDIĞIMIZ MÜDÜRLÜK, ŞİMDİ MEMNUNİYET DUYULUYOR”

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün hizmet alanının herkes tarafından bilindiğini belirten Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş ise, şöyle devam etti:“Tapu daireleri ve kadastro müdürlükleri. On yıllar süren ve bir türlü tamamlanamayan kadastro çalışmalarımız hepimizin bilgisindedir. Yine günler alan tapu işlemlerinin tamamlanmasında yaşadığımız zorluklar herkes biliyor. Ama son dönemde gerçekten tapu kadastro genel müdürlüğümüz hizmetlerinde çok ciddi çağdaş gelişmeler olduğu kadastroyu tamamladığımız gibi yenileme çalışmalarına başlayacak gücü bulabildik, ikinci üçüncü kadastro yapabilecek hale geldik. Ayrıca tapu müdürlüklerimizde neredeyse 10 ay işlem yapar hale geldi ve yüzde 95 oranında en ciddi şikayetleri aldığımız teşkilatta vatandaş memnuniyeti tesis edebilmek gerçekten zor bir işti. Bu işi başaran sayın genel müdürümüz ve ekibine bütün gönlümle tebriklerimi teşekkürlerimi sunuyorum. Şehrimizde de kadastro bölge müdürlüğümüz yenilendi. Kadastro müdürlüklerimiz revize edildi. Atıl kapasiteleri giderildi ve tapu müdürlüklerimiz bütün il ve ilçelerde yenilendi ve vatandaşın hizmetine sunuldu. Artık bir sorun olmaktan çıktı. Çevre ve şehircilik bakanlığımızın ilimize dönük hizmetleri oldukça fazladır. Özellikle çevre açısından çevre şartları açısından şehrimizin ciddi ihtiyaçları var. Katı atık toplama ve bertaraf tesisimizde de sona gelmiş durumdayız. Çok kısa bir süre içerisinde sayın bakanımızın himmetleriyle son bir ödenek açığımız vardı, o da giderildi. Çok kısa süre içerisinde biz 19 ilçe ve merkez de vahşi çöp depolama tesisini kapatacak duruma geleceğiz. Özellikle bizim Kuzeykent mahallemizdeki katı atık tesisindeki şikayetleri hepimiz biliyoruz. En kısa zamanda bu şikâyetler giderilmiş olacak. Ayrıca bugün Tosya’da bir atık su arıtma tesisinin temelini attık. Isa süre içerisinde o da tamamlanacak. Merkezdeki atık sularımızın arıtılması için AB bünyesinde bir proje çerçevesinde faaliyetler yürüyor. Orda AB projelerinin çoğunda olduğu gibi bir gecikme yaşıyoruz. Umarız oda çok fazla gecikmeden tamamlanır. Ben bu güzel hizmetin halkımızın hizmetine sunulmasında sayın bakanlığımıza sayın genel müdürlüğümüze ve bütün emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”


“YENİ DEVLET HASTANESİ YILSONUNA KADAR İHALEYE ÇIKACAK”

Kastamonu için hayati önem taşıyan 400 yataklı yeni devlet hastanesinin yılsonuna kadar ihaleye çıkartılacağını ifade eden AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen de, şunları kaydetti:“Ülkemizin en köklü kurumlarından birisi olan tapu ve kadastro kurumu son 5 yıl içerisinde çok önemli bir değişime imza attık. Türkiye genelinde yapılan modernizasyon gibi Kastamonu’da hem merkezde hem 18 ilçemizde önemli bir modernizasyon sağlandı. Tabi ki insanların memnuniyeti için fiziki binaların modernizasyonu önemli. Ama bundan daha önemlisizi zihinlerdeki modernizasyon, zihinlerdeki değişim. Bugün yüzde 95 memnuniyete ulaşan tapu dairesi muhakkak binalardaki modernizasyonun yanında zihinlerdeki modernizasyonun insan odaklı siyasetin insan odaklı hizmetinde sonucudur. Bu insan odaklı hizmetin sonucunda gerek tapu kadastroda gerek diğer konularda Kastamonu büyük hizmetlere kavuştu. Son dönemde yaptığımız hava alanı yine önümüzdeki sene tamamlayacağımız tünel her şey insan için diyerek çıktığımız insan odaklı siyasetin sonucudur. Bundan sonraki dönemde de önümüzde bir hastane hizmetimiz var. Geçtiğimiz günlerde sağlık bakanımızla görüştüğümüzde inşallah yılsonuna kadar ihale sürecini sayın sağlık bakanımız başlatacağını ifade etti. Kastamonu’nun en önemli ihtiyaçlarından birisi olan hastane hizmetimizi de yılsonuna kadar ihale sürecini başlatmış olacağız ve 2014 senesinin başında halkımızla beraber temel atma töreninde Kastamonulu hemşerilerimizle beraber olacağız. Ben bu hizmetin tapu kadastro müdürlüğünün yaptığı bu değişimin herkese hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney ise, kurumlarının yılda 7 milyon işlem yaparak 20 milyon insana hizmet verdiğini belirterek, taşralarda buluna Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinin de restore edileceğini söyledi.Bakan Bayraktar, Vali Bektaş, Milletvekili Gülşen ve diğer ilgililer tarafından temsili olarak kurdele kesilerek yenilenen binaların toplu açılışı yapıldı. Bakan Bayraktar, yenilenen binayı gezerek bilgiler aldı. Bakan Bayraktar, bir ara basın mensuplarına bina hakkında bilgi vererek, “Vatandaşlar, işlem yapmak için sırasını beklerken dinlenme salonunda çayını, kahvesini içecek. Sırası geldiğinde yerinden kalkacak ve işlemini gerçekleştirecek” dedi.Tören alanından ayrıldığı esnada Bakan Bayraktar’a Kastamonuspor forması hediye edildi. Ardından Bakan Bayraktar ve beraberindekiler, AK Pati İl Başkanlığını ziyaret ettiler.


BAKAN BAYRAKTAR: “MİLLET KENDİSİNE KİMİN HİZMET ETTİĞİNİ GÖRÜYOR”

“2002 yılında biz yüzde 34 oy ile iktidara geldik. Sonraki seçimlerde oyumuzu yüzde 50’lere arttırdık. Bu millet kendisine kimin hizmet ettiğini görüyor ve öyle değerlendiriyor” dedi.


Bakan Bayraktar, Tapu ve Kadastro 19. Bölge Müdürlüğünün açılışının ardından AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada partililerle bir araya gelen Bayraktar, AK Partili olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, Afyonkarahisar’da temeli atılan AK Parti’nin kesintisiz 11 yıldır iktidarla olduğunu söyledi. Millete hizmet etme yolunda beraberliklerinin devam etmesi temennisinde bulunan Bakan Bayraktar, “Biz bize oy verenlere de vermeyenlere de hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizim esas derdimiz ülkemizi kalkındırmaktır. Vatanımızın ve milletimizin refah seviyesini arttırmaktır. Türkiye’de muhalefet sıkıntısı var. Muhalefet proje üretemiyor. Proje üretemedikleri için AK partiye doğru olmayan ifadelerle saldırmaya çalışıyorlar. Millet yapılanları görüyor. Millete hizmet edin millet sizi sevsin. Türkiye’de 2 kişiden 1 tanesinin oyunu alabilmek kolay değil. 2002 yılında biz yüzde 34 oy ile iktidara geldik. Sonraki seçimlerde oyumuzu yüzde 50’lere arttırdık. Bu millet kendisine kimin hizmet ettiğini görüyor ve öyle değerlendiriyor” dedi.


“HİZMETTE AK PARTİLİ BELEDİYELER ÖNDE”

Türkiye’de yaşanan iktidar-hizmet ekseni anlayışının yerel yönetimlere de yansıdığını ifade eden Bayraktar, AK Partili belediyelerin hizmet noktasında muhalefet belediyelerinden çok daha önde olduğunu kaydetti. Güzel çalışmalar sergileyen muhalefet belediyelere ait belediye başkanlarının da olduğuna dikkat çeken Bayraktar, “Belediyecilik denilince akla AK Partili belediyeler gelir. Bizim belediyelerimiz hizmet noktasında diğer belediyelere göre daha fazla iş yapıyorlar. Atık su arıtma tesisini Tosya’da yaptık faaliyete geçireceğiz. Kastamonu Merkezde bu yatırımları yapamıyoruz. Niye yapamadığımızı siz daha iyi biliyorsunuz. Katı atık tesisini valilik eliyle yapıldığı için gereken ilave kaynak için ek 3 milyon TL’lik kaynak aktardık. Bu çalışma sayesinde 18 ilçemizin çöpleri güzel toplanacak artık” diye konuştu.


“YEREL SEÇİMLERDE KASTAMONU’YA DAHA FAZLA AĞIRLIK VERECEĞİZ”

AK Parti’nin belediyeler arasında herhangi bir şekilde ayrıcalık yapmadığını aktaran Bayraktar, şöyle konuştu:

“Her belediyeye eşit miktarda kaynak aktardık. Proje üreten her belediyeye kaynak sağladık. Belediye başkanı aynı zamanda ilinin diğer yatırımları konusunda da önder olan kişilerdir. Bazı muhalif belediye başkanları ilinin veya ilçesinin bir işini yaptırabilmek için iktidar partisinin milletvekilleri ile el ele kol kola geziyor. Ama durum itibariyle bu işi yapanlar AK Partili belediyelerdir. Önümüzde yerel seçimler var. 19 belediyenin 15’ine sahibiz fakat gelecek seçimlerde tüm belediyelere sahip olmalıyız. Kastamonu’da ülke için millet için bir süreç yakalamalıyız. Kastamonu’nun burada nüfusu az ama İstanbul’da nüfus bakımından Kastamonu ikinci sırada bulunuyor. Buradaki nüfusu değerlendirmeliyiz. Kastamonu bizim nüfusu bakımından önemli vilayetlerimizdendir. Kastamonu halkı başka vilayetlere göç etse de kendi ülkesini asla unutmaz. Bizde bu münasebetle yerel seçimlere giderken Kastamonu’ya daha fazla ağırlık vereceğiz. Para yardımı yapılması gerekiyorsa para yardımı yapacağız.”


“YATIRIMLAR TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE YAPILAN YATIRIMLARDIR”

AK Parti olarak 15 yıldan beri iktidarda olduklarını hatırlatan Bayraktar, gençlere geçmişte yaşananlara çok daha iyi aktarılması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“2001 öncesi yaşanan siyasal dönemlerde Türkiye çok kötü ekonomik krizler geçirdi. 2001 yılında hazinede 27 milyar dolar varken şimdi 135 milyar dolar bulunuyor. 2001 yılında Türkiye’nin gayri safi milli hâsılası 250 milyar, dış borcu 180 milyar dolarken bugün bu rakam 800 milyar dolar düzeyine geldi. Dış borcumuz ise 280 milyar dolar civarındadır. 2001 yılında Türkiye’nin yıllık yatırım tutarı 50-60 milyar TL iken bugün bu rakam 300 milyar TL civarındadır. Bizim iktidarımız döneminde dünyanın en büyük ekonomik krizi yaşanırken bu durumdan ülkemiz etkilenmeden büyüme sini devam ettirdi. Yaşanan istikrar sayesinde dünyada gıpta ile bakılan ülke halinde geldik. Türkiye’de yaşayan 76 milyon vatandaşımızı kardeş yapmak noktasında çok ciddi adımlar attık. Bu yapılanlar Türkiye’nin geleceğine yapılan yatırımlardır.”


Vedat Yunus İkizoğlu/Cihan


Geri Dön