20 / 04 / 2024

Erdoğan'ın kripto para açıklamasına Rusya'dan yorum!

Erdoğan'ın kripto para açıklamasına Rusya'dan yorum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde kripto paralara yönelik yaptığı açıklama Rus basınında büyük yankı uyandırdı. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kripto paraya ilişkin kullandığı 'Onlara karşı ayrı bir savaşımız, ayrı bir mücadelemiz var' sözlerine Rus basınından yorum geldi. Sputniknews'te yer alan habere göre; RBK gazetesi, 'Piyasada temizlik. Türkiye kripto paralara neden savaş açtı?' başlığıyla yayınladığı haberde Türk hükümetinin kendi dijital para birimini geliştirmeyi planladığını ve özel kripto varlıkların kullanılmasına karşı çıktığını yazdı.

RBK'ya konuşan CEX.IO Broker şirketinin Veri Analiz Birim Şefi Yuriy Mazur, yazın Türk kripto borsalarında özel yatırımcıların kitleler halinde liradan Bitcoin'e geçtiğini hatırlatarak "Bu durum, hükümetin sert tepkisine neden oldu, bu nedenle gelecekte olayların büyük olasılıkla Çin senaryosuna göre gelişmesi oldukça mantıklı gözüküyor" dedi. Çin hükümeti, kripto paralara yönelik bir dizi kısıtlama getirmiş ve ülkede kripto para kazım faaliyetleri yapılmasına yasak koymuştu. 

AMarkets Analiz Departmanı Direktörü Artem Deev, Türkiye'nin kendi dijital para birimini oluşturarak gelişmiş ülkeleri izleyeceği yorumunu yaptı. Deev, Türk hükümetinin şirketlerin ve vatandaşların işlemlerini kontrol edebilmek için kendi kripto para birimini oluşturması gerektiğini dile getirdi. Kripto paralarla mücadele ile ulusal dijital para biriminin oluşturulmasının birbiriyle bağlantılı işlemler olduğunu dile getiren Deev, şu anda Rusya ve Çin'in bu doğrultuda ilerlediğini ve Türkiye'nin sadece bu trende katıldığını ifade etti.

Erdoğan ın kripto para açıklamasına Rusya dan yorum!

Deev, "Bu, hükümetin kendi dijital para birimini çıkarmadan önce mali piyasada yaptığı bir temizlik" yorumunda bulundu. Bir genç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Benim sorum, kripto parayla alakalı. Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası, Dijital Türk Lirası platformu kurdu. Bu kararla acaba Türkiye kripto paraya mı açılmayı planlıyor? Biz açıkçası, gençler olarak ailelerimize bu konuda cevap veremiyoruz. Sizin bu konudaki fikirlerinizi merak ediyoruz” sorusunu yöneltmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Bir defa bizim bu kripto paraya açılma diye bir derdimiz kesinlikle yok. Onlara karşı ayrı bir savaşımız, ayrı bir mücadelemiz var. Onlara da böyle bir prim zaten asla vermeyiz. Vermeyeceğiz de. Biz şu anda bu konuda kendi asli hüviyeti olan paramızla yola devam edeceğiz” diyerek cevaplamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kripto para açıklaması!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön