27 / 04 / 2024

Erdoğan açıkladı uzmanlar uyardı: O fiyata ev bulmak artık hayal olabilir

Erdoğan açıkladı uzmanlar uyardı: O fiyata ev bulmak artık hayal olabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konut finansmanı açıklaması sektörde duran dinamikleri yeniden harekete geçirdi. Fiyatı 2 milyona kadar olan konutlar için 10 yıl vadeli 0,99 faizle kredi verileceğinin açıklanması "zam" düğmesinin aktif hale gelmesine neden olabilir.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konut satışına ilişkin açıkladığı paketleri değerlendiren gayrimenkul değerleme ve lokasyon analizi platformu Endeksa Genel Müdürü Görkem Öğüt, “Hazırda 2 milyon TL altında fiyatlı konutların fiyatları yükselebilir. Ancak arz düşüklüğünün giderilmesi 1-2 yıl alacaktır” değerlendirmesi yaptı.

Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konut satışına ilişkin açıkladığı paketleri masaya yatırdı.

Atılan adımların sektör için önemli olduğunu ve sektörü hareketlendireceğini belirten Görkem Öğüt, şunları söyledi:

KONUTLARIN HAZIR HALE GELMESİ İÇİN 20 MİLYAR LİRAYA İHTİYAÇ VAR

Arz düşüklüğünün giderilmesi 1-2 yıl alacaktır. Uzun süredir sektörde inşaat maliyetlerinin artması ve bu sebeple yeni konut üretiminin yavaşlaması veya hali hazırda devam eden konut projelerinin tamamlanmasının zorluğundan bahsediyoruz. Özellikle mayıs ayı başı itibarıyla yüzde 40'ı tamamlanmış ve asgari yüzde 50'si satılmamış inşaat projelerinin tamamlanabilmesi için 20 milyar liralık kaynak ayrılması ve konut fiyatlarının sabit tutulma taahhüdünün bu anlamda önemli olduğunu düşünüyorum.

Erdoğan açıkladı uzmanlar uyardı: O fiyata ev bulmak artık hayal olabilir


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön