28 / 03 / 2024

Eren Talu kimdir?

Eren Talu kimdir?

Mimar Eren Talu, Galatasaray Spor Kulübü'nün TOKİ'ye devredilen Türk Telekom Arena Stadı yapımıyla gündeme gelen isimdir. Eren Talu ayrıca sunucu Defne Samyeli ile evliliğiyle haber olmuştur. Peki Eren Talu kimdir? İşte biyografisi...



Eren Talu kimdir?


Mimar bir anne babanın iki mimar çocuğunun büyüğüdür. 1960 doğumludur. Galatasaray Lisesi ve Güzel Sanatlar Akademisi mezunudur. Galatasaray Kulübü Divan Kurulu üyesi ve eski yöneticisidir. Yalın ve sürprizli modern mimariye gönülden bağlıdır. Lakabı “Whitest” olmasına rağmen arada siyah ve kırmızı da kullanır. Son zamanlarda tüm bina cephesini canlı bitki örtüsüyle kaplamak üzerine yoğunlaşmıştır.



Eren Talu ve Eren Talu Mimarlık!


1987 yılında Eren Talu, Suha Durukan ve Berna Bora tarafından kurulmuş; Berna Bora’nın ayrılmasının ardından diğer ortaklarla devam etmiştir. Mimari, içmimari projelerinin yanısıra uygulama hizmeti de vermektedir. Sade, fonksiyonel, içinde ve dışında yaşayanları önemseyen, mutlaka modern, bugünün ve geleceğin mimarisinde iz bırakmayı hedefleyen çizgisiyle belli bir karaktere sahip projeler üretir.



Eren Talu ve Eren Talu Mimarlık iletişim bilgileri!


Adres: Eren Talu Mimarlık Binası Büyükdere Cad. 1. Levent İstanbul 

Telefon: (0212) 339 07 00

Faks: (0212) 279 81 37


Geri Dön