19 / 04 / 2024

Eresin Rezidans soruşturmasında rüşvet tapuya dayandı!

Eresin Rezidans soruşturmasında rüşvet tapuya dayandı!

Büyükçekmece'de ikiz rezidans inşaatıyla ilgili, işadamı Ahmet Bircan Eresin ve 3 çalışanın tutuklandığı rüşvet soruşturması tapu dairesine uzandı. İki tapu müdür yardımcısı ile bir memur açığa alındı



İşadamı Ahmet Bircan Eresin ve üç çalışanının Büyükçekmece'de yapılan ikiz rezidansla ilgili belediye ve tapu dairesi görevlilerine rüşvet verdikleri iddiasıyla tutuklanmasının ardından, soruşturma tapu dairesine de uzandı. Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz, önceki gün söz konusu inşaatın tapu işlemlerini yapan tapu müdür yardımcıları İ.A., Ş.A, ve memur N.T. soruşturma tamamlanana kadar açığa aldı. Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Gül'ün yürüttüğü soruşturmada, polisin yaptığı operasyonda şirket bilgisayarlarında yapılan incelemeyle birlikte rüşvet belgesi tespit edildiği ileri sürülmüştü.

TAPU MEMURLARINA RÜŞVET

İddiaya göre, polisin teknik takibiyle Büyükçekmece Belediyesi'nden iki üst düzey yöneticinin de para aldığı belirlenmişti. Eresin'in muhasebe görevlisi M.İ.'yi arayıp paranın dağıtımıyla ilgili talimat verdiği ve paraların bir bölümünün de tapu dairesinde çalışanlara verildiği de teknik takip sonucunda ortaya konulmuştu. Bilgisayarda bulunan dosyadaki listede bazı tapu memurlarına 2 bin 500, bazılarına ise 7 bin 500 TL verildiğinin ortaya çıktığı iddia edilmişti. Gündüz, "Soruşturmanın selameti açısından şu aşamada bir şey söylemem mümkün değil. Ancak iddialar arasında tapuda çalışan bazı memurların bu işlere bulaştığı vardı. Yaptığım incelemede söz konusu inşaatın tapu işlemlerini yürüten iki müdür yardımcısı bir memuru görevden uzaklaştırarak müfettiş talep ettim. Şimdi müfettişler konuyla ilgili soruşturmalarını yapıyorlar. Ortaya çıkacak rapor doğrultusunda karar verilecek" dedi. Öte yandan Metris Cezaevi'ne gönderilen Ahmet Bircan Eresin ve diğer çalışanlarla ilgili avukatları önceki gün tutukluluğa itiraz ettiler.

4 AYDIR MÜHÜRLÜ

Yolsuzlukla ve Haksızlıkla Mücadele Derneği, Beykent'te yapılan 21'er katlı ikiz rezidansla ilgili olarak Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. 31 bin metrekare fazla imarı olduğu ve ruhsatının geçmişe dönük düzenlendiği ortaya çıkan inşaat 4 ay önce mühürlenmişti.
Sabah/ERHAN ÖZTÜRK


Geri Dön