26 / 04 / 2024

Ergün Turan: TOKİ olarak dünya çapında model olduk!

Ergün Turan: TOKİ olarak dünya çapında model olduk!

TOKİ olarak dünya çağında model olduklarını ifade eden TOKİ Başkanı Ergün Turan, öncelikli görevlerinin dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak olduğunu söyledi.



Etiyopya Kentsel Kalkınma ve Konut Bakanı Getachew Hailemariam Abay ve beraberindeki heyet, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan'ı makamında ziyaret etti. Turan ziyaret sonrasında açıklama yaptı ve TOKİ'nin çalışmalarının dünyada model alındığı vurguladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Başkan Turan, TOKİ'nin yıllık 4 milyar liralık bütçesi olduğunu ifade etti.  Turan, "Bütün çalışmalarımızın bütçesini kendi kaynaklarımızdan oluşturuyoruz. Devletin genel bütçesinden pay almıyoruz." dedi.

Turan, öncelikli görevlerinin dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak olduğunu ifade ederek şunları söyledi;  "İdare olarak bir yandan da sosyal donatı alanları, kamuya yönelik uygulamalar geliştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl 60 bin konut ürettik. Bu 60 bin konut, yaptığımız işin yaklaşık yüzde 50'si. Diğer yarısında ise kamunun ihtiyacı olan faaliyetler yürüttük. 50 bin yatak kapasiteli 266 hastane yaptık. Onlarca okul, üniversite kampüsleri, stadyumlar, yurt binaları, güvenlik tesisleri ve bakanlık binaları yaptık.

Toplam 10 bin 583 sosyal donatı inşa ettik. 193 kamu hizmet binası, bin 50 okul, 993 spor salonu, 71 bin 873 öğrenci kapasiteli 185 yurt ve pansiyon, 96 sağlık ocağı, 892 ticaret merkezi, 42 kütüphane ve birçoğunu tamamladığımız 19 stadyumun inşaatını sürdürüyoruz. İdare olarak kamu kurumlarını da unutmuyoruz. Kullanım ömrünü tamamlamış kamu binalarını yeniliyoruz. Birçok kurum için modern, estetik ve kaliteli hizmet binaları inşa ettik ve etmeye devam ediyoruz."
 


Geri Dön