20 / 04 / 2024

Erkan Güral: Kütahya’da deniz olsaydı turizm yatırımlarımızı oraya yapardık!

Erkan Güral: Kütahya’da deniz olsaydı turizm yatırımlarımızı oraya yapardık!

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, “Kurumsallaşma yazlıktan şirket yönetmek değildir. Aile bireyleri de işin içinde olmalıdır. Operasyonlara karışmamalılar ama yapılanları takip etmeleri gerekir.” dedi.



42 Maslak ART!SPACE’te düzenlenen yeni dönem “Patronlar Okulu” toplantıları, iş dünyasının önemli simalarının katılımıyla devam ediyor. Patronlar Okulu’nun 16 Eylül Salı günü gerçekleşen toplantısına Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Başkanı ve NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral konuk oldu. “Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma” başlığı altında düzenlenen toplantıda Güral, genç patronlara deneyimlerini aktardı.


Aile şirketinde 6-7 yaşlarında çay servisi yaparak işe başladığını ifade eden Güral,  kendisine ancak 24 yaşında mesuliyet verildiğini söyledi. Güral, aile şirketinde, aile bireylerinin görev alabilmesi için koşulların belirli olduğunu ve ancak bu koşulları yerine getirenlerin aile şirketlerinde görev alabileceğini ekledi. Güral bu koşulları şu şekilde açıkladı: “En az üç yıl bir başka şirkette çalışma deneyimi edinmek, bir sivil toplum kuruluşunda aktif olarak yer almak ve üniversite mezunu olmak gerekiyor”.


İşimizin takipçisiyiz!

Güral, aile şirketlerinde kurumsallaşmanın iki temel ayağı olduğunu ifade etti: “İlk olarak şirketinizi, sonra da ailenizi kurumsallaştırmanız lazım. Eğer aileniz kurumsallaşmaya inanmamışsa ve aile içindeki iş ilişkilerinin belli kuralları yoksa, şirketlerinizin profesyoneller tarafından yönetilmesi tek başına yeterli olmaz.”


Konuşmasında Güral Ailesi’nin artık Kütahya ile özdeşleştiğini belirten Güral, “Kütahya’da deniz olsaydı, turizm yatırımlarımızın tümünü oraya yapardık. Bugün Kütahya’da bordrolu çalışanların üçte biri bizim aile şirketlerimizde çalışıyor. Onlara karşı büyük sorumluluk duyuyoruz. Kurumsallaşmaya çok önem verdiğimiz için şirketlerimizi birbirinden değerli profesyoneller yönetiyor. Kurumsallaşmak yazlıktan şirket yönetmek değildir. Operasyonlara karışmıyoruz, ancak yapılan işleri takip ediyoruz” diye ekledi.

  







Geri Dön