20 / 04 / 2024

Erkanlı Grup yarım kalan projeleri öğrenci evine çevirecek!

Erkanlı Grup yarım kalan projeleri öğrenci evine çevirecek!

Erkanlı Grup, Sakarya'da Univa Student Residence adıyla 2 bin 400 öğrenci kapasiteli öğrenci evleri inşa ediyor. Proje, ABD'nin en büyük öğrenci evi işletme ve yatırım firması Asset Campus Housing işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.



Erkanlı Grup, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, Sakarya'da Univa Student Residence adıyla 2 bin 400 öğrenci kapasiteli öğrenci evleri yaptı. 

Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre, sektörde bir ilk olan proje, ABD'nin en büyük öğrenci evi işletme ve yatırım firması Asset Campus Housing işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Univa Öğrenci Evleri projesini diğerlerinden ayıran özellikleri ise tapulu olarak satılması, beş yıl kira garantisi verilmesi ve sekiz yıl gibi kısa bir amortisman süresi öngörülmesi.

Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, önümüzdeki dönemde Türkiye'de ihtiyaca yönelik gayrimenkul projelerinin artacağına dikkat çekiyor.

Erkanlı, şu anda yapımı devam eden projelerle birlikte 5 bin olan öğrenci kapasitelerini beş yıl içinde 10 bine çıkarmayı hedeflediklerini söylüyor. Yeni yatırımlarla Univa'yı zincir haline getireceklerini belirten Erkanlı, Kocaeli ve Düzce'deki projelerinin yanı sıra, İstanbul'da üniversitelere yakın lokasyonlarda bulunan yarım kalmış konut projelerini alıp öğrenci evine çevirmeyi planladıklarını da vurguluyor. Şu anda üç projeyle görüştüklerini söyleyen Erkanlı, Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası'nda birçok projenin ve otelin öğrenci evine dönüştürülmek üzere kendilerine geldiğini anlatıyor.

Erkanlı Grup, Kocaeli'de 95 milyon TL'lik yatırımla 800 öğrenci kapasiteli 265 öğrenci evini içeren projesini 2020'de teslim edecek. Projede brüt 60 metrekare olan öğrenci evleri 225 bin TL'den satışa sunuluyor. Devam eden bir diğer proje olan Düzce Univa da bin 600 öğrenci kapasiteli 600 öğrenci evini içeriyor ve 180 milyon TL yatırımla 2021 yılının eylül ayında teslim edilecek. Burada da brüt 60 metrekarelik öğrenci evleri 175 bin TL'den satışa sunuluyor.
 


Geri Dön