26 / 04 / 2024

Erken seçim Kanal İstanbul'u nasıl etkileyecek?

Erken seçim Kanal İstanbul'u nasıl etkileyecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan erken seçim tarihini açıkladı. Seçimler 24 Haziran'da yapılacak. Peki mega projeler erken seçimden nasıl etkilenecek?



Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan erken seçim kararı gündeme bomba gibi düştü. Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi 24 Haziran 2018 tarihinde  yapılacak. Peki erken seçim mega projeleri etkileyecek mi?

Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre, hükümetin mega projeleri olarak adlandırdığı yatırımlar için kararı seçimler sonrası kurulacak yeni hükümet verecek.

Kanal İstanbul nasıl etkilenir?

Cumhurbaşkanı Erodğan'ın çılgın projesi olan Kanal İstanbul'un ihalesinin bu yıl yapılacağı açıklanmıştı. 60 milyar lira yatırım bedeline sahip olan mega projenin 5 yılda tamamlanması planlanıyor. Kanal istanbul projesi de, yeni döneme bırakılacak. Dev projesinin ÇED süreci geçtiğimiz aylarda başlamıştı. 

Kanal İstanbul'un yapımı için bir finansman modeli oluşturuldu. Proje için yap-işlet-devret ve farklı kamu-özel ortaklıklarının bir arada kullanılması planlanıyor. Ancak tüm bu süreçlerle ilgili kararların da yeni dönemde alınması bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal geçtiğimiz gün "Kanalın bu yıl içinde en azından başlayacağını düşünüyorum." ifadesini kullanmıştı. 

Gayrimenkul sektörü erken seçim için ne diyor?
 


Geri Dön