24 / 04 / 2024

Eroğlu Grup 2015'e kadar 1000 mağaza açacak!

Eroğlu Grup 2015'e kadar 1000 mağaza açacak!

30'un üzerinde ülkede Colin's ve Loft markalarıyla faaliyet gösteren Eroğlu Grup, çinli bir tekstil firmasını satın alarak mağazalarına Colin's tabelası asacak. Başkan Yardımcısı şžahin Eroğlu, çin ve İran pazarına gıpta ettiklerini söyledi...



 Loft ve Colin's markalan ile Rusya, Romanya, çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Suudi Arabistan ve Mısır'ın da aralarında bulunduğu 30'un üzerinde ülkede faaliyet gösteren Eroğlu S/\ Grup, hedef büyüttü. 30 bin çalışanı ve 3 bine yakın satış noktası olan çin'in Evir Gloria markası ile görüşme halinde olan grup, çinli markanın kendi konseptine uygun mağazalarını satın alarak Colin's tabelası asacak.

BİZ çİN'LE BÜYÜYORUZ

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı şžahin Eroğlu, Evir Gloria ile 4 yıldır görüştüklerini, firmanın 7 yıldır da Colin's için üretim yaptığını söyledi. Eroğlu, '3 bin mağazaları var ama bunlar bizim bildiğimiz anlamda değil. Aralarında çok küçük dükkanlar da var. Bunlardan kendi işimize yarayanları alacağız. Hukuki, idari ve mali alanlarda onlardan destek alarak çin'de büyüyeceğiz' dedi.

çin'de çalışabilmek için tasarımdan üretime her şeyi orada yapmak gerektiğini söyleyen Eroğlu, 'çin'in son 15 yıldır ciddi bir bütçe fazlası var. Artık onlar da tüketimi körüklüyorlar. Bu bizim gibi firmaların önünü açıyor. Oradaki en büyük avantajımız kalabalık bir aile olarak bir kısmımızın çin'e gidip birebir görüşmesi' yorumunu yaptı.

PUTİN'İN KIZLARI GİYİYOR

Pazarları hakkında da bilgi veren Eroğlu, en iyi satışı Rusya'da yaptıklarını belirtti.

Rusya'da 150'ye yakın mağazalarının olduğunu belirten Eroğlu, satış yaptıkları ülkeler hakkında şu bilgileri verdi:

Rusya'da fiyat konusunda sıkıntı yaşamıyoruz. 150 dolara da pantolon satabiliyoruz. Orada ciddi bir marka algımız var.

- Putin'in kızlarını biz giydiriyoruz demek istemiyorum ama bizim mağazalarımızdan alışveriş yaptıklarını biliyorum.

MISIR'A 100 MAĞAZA DAHA

Nasıl ki Türkiye'ye perakendeciliği Benetton, Levis gibi markalar getirmişse Rusya'ya da ilk biz götürdük. Kazakistan'da da çok iyi iş yapıyoruz.

- Sektör temsilcileri ile bir araya geldiğimizde 'İtalyan markası olarak bu işi yapsaydık çok daha iyi yerlerde olurduk' diyoruz. Muhtemelen Başbakanmız da aynısını diyordur.

- Mısır'da da iyi iş yapıyoruz ama 4 mağazamız var sadece. Burada 100 mağaza daha açabiliriz.

- Kriz, yurtdışında satışlarımızı olumlu etkildi. Mesela Rusya'da olmak istediğimiz yerler vardı. Oralardaki markalar krizde batıp kapattığı için bir oralarda mağaza açtık.

1000 MAĞAZA AçACAK, 1500 KİşžİYİ İşžE ALACAK

8 bin 500 kişiyi istihdam ettiklerini belirten şžahin Eroğlu, bunun 1300'ünün Rusya'da çalıştığını ifade etti. 2010'da 40 mağaza açarak 450 kişiyi işe aldıklarını belirten Eroğlu, 'şžuan 500 civarında mağazamız var ve grubun cirosu 550 milyon dolar. 2015'e kadar 1000 mağaza daha açarak 1.5 milyar dolar ciro elde edeceğiz.

1500 kişiyi de işe alacağız' dedi. Bu mağazaların çoğunun yurtdışında olacağını bildiren Eroğlu, İran ve çin pazarına da gıpta ederek baktıklarını söyledi. Mısır'da 110 milyon dolar yatırımla fabrika yaptıklarını ve burada denim kumaşı üreteceklerini belirten Eroğlu, bazı bürokratik sorunlar nedeniyle üretimin Mart 2011'da başlayacağını açıkladı.

YIL SONUNA KADAR 35 LOFT AçACAĞIZ

Grubun bir diğer markası olan Loft'u da iyi bir noktaya taşımak istediklerini kaydeden Eroğlu, yılsonuna kadar 35 mağaza açacaklarını söyledi. Colin's'in bulunduğu bütün pazarlarda Loft'u da büyüteceklerini ifade eden Eroğlu, 'Küçük metrekareli Colin's mağazalarımızı Loft'a devrediyoruz' dedi.

Eroğlu, Loft'la İse 15-25 yaş grubunu hedeflediklerini söyledi Colln's'te biraz daha klasik tasarımlara da yer vereceklerini bildiren Eroğlu, 'Takım elbise üretmeyeceğiz ama klasiğin sporla en yaklaştığı noktaya kadar gideceğiz. Ürün çeşidimizi artırıyoruz. Metrekarelerimizi de büyütüyoruz ama İstinye Park gibi vazgeçemeyeceğimiz mağazalarımız var' diye konuştu.
Bugün/ Zeynep CEYLAN


Geri Dön