27 / 04 / 2024

Eroğlu, Mısır'a 300 milyon dolar daha yatıracak!

Eroğlu, Mısır'a 300 milyon dolar daha yatıracak!

Mısır’da şimdiye kadar 150 milyon dolarlık yatırım yapan Eroğlu Holding, 300 milyon dolarlık ek yatırım yapacağı ülkede kısa vadede çalışan’sayısını 10 bine çıkarmayı hedefliyor...



Colin’s markasının sahibi Eroğlu Hol­ding, Mısır’da 300 milyon dolarlık yeni bir yatırım programı başladı. Ül­kedeki ucuz işgücü avantajmdan ya­rarlanmak amacıyla daha önce 150 milyon dolar yatırımla bir kumaş ve konfeksiyon fabrikası kuran şirket, yeni programla birlikte Mısır’daki ya­tırımlarım 450 milyon dolara, çalışan ayısını da bin 700’den 2014 itibariy­im 10 bine çıkacak.


Eroğlu Holding’in kumaş, kon­feksiyon ve perakende olmak üzere ekstilin üç alanında faaliyet göster­diğini ifade eden Yönetim Kurulu Baş­kanı Nurettin Eroğlu, yurtiçinde ve yurtdışında yeni yatırımlarla büyü­meye odaklandıklarını belirtti. Eroğ­lu, bünyesinde Colin’s ve Loft gibi markalan barındıran şirketin bir yan­dan dünya çapındaki mağaza sayısını artırırken diğer yandan başta Mısır ol­mak üzere yurtdışında yeni üretim tesisleri açarak kapasitesini önemli oranda artıracağını aktardı.


Şu ana kadar Mısır’da gerçekleş­tirdikleri yatımla ülkenin en büyük yabancı yatırımcılarından biri haline geldiklerini vurgulayan Eroğlu, “Mı­sır’daki yatırım tutarımız 150 milyon dolara ulaştı. Ülkede yeni üretim mer­kezleri açmayı planlıyoruz. 300 mil­yon ek yatırım yapacağız ve sadece bu ülkedeki eleman sayımızı iki yıl içinde bin 700’lerden 10 binlere çıkaracağız dedi. Üretimde ucuz iş gücünün ol­duğu Mısır, Pakistan, Myanmar gibi ülkeleri tercih ettiklerini ifade eden Eroğlu, “Türkiye’de konfeksiyon an­lamında sadece Aksaray’da da fabri­kamız var. Burada 2 bin kişi çalıştırı­yoruz. Ancak Türkiye’de yeni bir yer açmayı düşünmüyoruz. Çünkü Mı­sır’da işçi maaşları 200 dolarken burada 800 dolar. Ayrıca enerjiye öde­diğiniz miktarlarda da çok ciddi fark­lılıklar var” dedi.



Mağazalaşmada yeni pazarlara girecek


Rusya’da 252, Ukrayna’da 90, Ka­zakistan’da 30, Türkiye’de 180, top­lamda dünya çapında 700 mağazala­rı olduğunu belirten Eroğlu, yeni ma­ğazalar açmaya devam edeceklerim, Çin, Mısır ve Hisdistan’ın mağaza aç­mayı planladıktan ülkeler arasında yer aldığını söyledi. Mağaza açmak konusunda Avrupa’da çok aktif ol­mayacaklarını kaydeden Eroğlu, şöy­le dedi: “Avrupa’da varız ama Rusya kadar güçlü değiliz. Avrupa’da 10- 15 milyon dolar arası ciromuz varken Rusya’da 370 milyon dolar ciromuz var. Zaten Avrupa ile uğraşmaya ge­rek yok çünkü burada Avrupa marka­lan güçlü. Biz Çin, Mısır ve Hisdis- tan’m yanı sıra Ortadoğu gibi daha önemli pazarlarda mağaza açmayı planlıyoruz. İhracatta Afrika hedef pazarlanınız arasında. Geleceğin pazarı Afrika ve biz Mısır kapı yaparak mutlaka bu pazarda olacağız."



Gayrimenkulde yatırım stoku 3.5 milyar TL


Eroğlu Holding, tekstil dışında 2007’de gayrimenkul pazarına da girmişti. Yatırımlarını sürdürüyor. Bu sektörde çok aktif olduklarını ve sıra dışı projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Nurettin Eroğlu, şöyle konuştu: “Gayrimenkul un grup içindeki payı yüzde 40’lara ulaştı. Sektörün her alanında varız. Lojistik depolar, otel, ofis, AVM... Bunların hepsini yapıyoruz. Şu anda 14 projemiz var. Bunların 4’ü bitti. Bu alanda 3.5 milyar TL civarında yatırım stokumuz yapıyoruz. Merter’de Vakko’nun arazisinde, tekstil ve inşaatı birleştirdiğimiz önemli bir proje yapıyoruz. Osmanbey, Merter ve Laleli’deki 120 iyi markayı oraya toplayacağımız, açık cadde sistemi olan bir proje. Şu anda yüzde 80'ini sattık. Ocakta açacağız. Burada iki de kule yapıyoruz, isteyenin ev isteyenin ofis gibi kullanacağı daireler olacak. Burayı 55 milyon dolara almıştık. 90 milyon dolar da yatırım yaptık. İzmir’in hareketlenmesini bekliyoruz. Gayrimenkul bence Türkiye’de -önümüzdeki 20-30 yılın en önemli işi."


DÜNYA


Geri Dön