20 / 04 / 2024

Ersa Mobilya başarı öyküsünü TOBB ETÜ öğrencileriyle paylaştı!

Ersa Mobilya başarı öyküsünü TOBB ETÜ öğrencileriyle paylaştı!

Yarım asırlık başarı öyküsü Özel tasarım mobilyalarıyla çok sayıda ulusal ve uluslararası ödüle layık görülen ERSA Mobilya'nın başarı öyküsünü şirketin Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Ata, TOBB ETÜ'de öğrencilerle paylaştı.



ERSA Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Ata: ERSA Mobilya olarak sektöre yön verecek bir şirket olmakla kalmadık, yenilik arayışımızla da farkımızı ortaya koyarak ABD ve birçok Avrupa ülkesinde önemli tasarım ödülleri kazandık”


ERSA Mobilya’nın Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Ata, şirketlerinin başarısının arkasında “her zaman farklı olanın peşinde koşma, en iyisini yapmak için tüm güçleriyle çalışmanın” olduğunu söyledi.

Yalçın Ata, üniversite söyleşilerine devam ediyor. Daha önce farklı üniversitelerdeki geleceğin tasarımcılarına sektörle ilgili tecrübelerini aktaran Ata, son olarak TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı öğrencileriyle bir araya geldi. 

Yalçın Ata, üniversitenin konferans alanında gerçekleştirdiği söyleşide, öğrencilere ERSA’nın 3 kuşaktır devam eden öyküsünü ve şirketlerinin hangi süreçlerden geçerek büyüdüğünü anlattı.


Ersa Mobilya başarı öyküsünü TOBB ETÜ öğrencileriyle paylaştı!


-“Tasarlamak ve üretmek tek başına yeterli değil”


Özel tasarımlarıyla ofis mobilyası sektörüne yön veren ERSA Mobilya’nın 1958'de kurulduğunu ve yarım asırdır aralıksız üretimlerine devam ettiğini belirten Ata, şunları söyledi:

“Her şeyin geliştiği, dönüştüğü bir çağda bizlerin de aynı kalması düşünülemezdi. Bu kapsamda çok çalıştık, sürekli kendimizi geliştirdik ve yeni fikirler ortaya koyduk. Her zaman farklı olanın peşinde olduk, en iyisini yapmak için tüm gücümüzle çalıştık. Bugün geldiğimiz noktada ERSA Mobilya olarak sektöre yön verecek bir şirket olmakla kalmadık, aynı zamanda yenilik arayışımızla da farkımızı ortaya koyarak ABD ve çeşitli Avrupa ülkelerinden önemli ödüller kazandık.”

Ulusal ve uluslararası alanda marka değeri yüksek isimlerle işbirlikleri yaptıklarını vurgulayan Ata, “Alanında en iyi isimlerle çalışıyor, en güzel şekilde tasarlayıp, mümkün olan en doğru haliyle üretiyoruz. Ancak sadece tasarlamak ve üretmek yetmiyor. Doğru iletişim ve doğru tanıtım da gelinen noktada büyük önem taşıyor” dedi.


-Küçük Prens ile eğitim ve kültüre katkı


Ata, kısa süre önce, Fransız yazar Antoine de Saint- Exupéry'nin, bir çocuğun gözünden büyüklerin dünyasını anlattığı “Küçük Prens” temalı defter ve takvim çalışmasını hayata geçirdiklerini anımsatarak, “Amacımız, klasikleşmiş defter ve ajanda kalıbının dışında bir işe imza atmaktı. Hayata geçirdiğimiz bu proje beklediğimizden de büyük ilgi görerek, 4 bine yakın basıldı ve ülke geneline dağıtıldı. Bugün itibariyle Küçük Prens serisi sadece seçkin mağazalarda bulunabiliyor. Bizim için kültür-sanat ve sosyal sorumluluk projeleri büyük önem taşıyor” ifadesini kullandı.

Konferansı büyük ilgiyle dinlenen Yalçın Ata, daha sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.


-ERSA Mobilya-


1958 yılında, Metin Atabey Ata tarafından kurulan ERSA Mobilya, güvenirliği ve kalitesiyle ofis mobilyası üreticileri arasında önemli bir yere sahip. Ankara'da 70'i beyaz yakalı, 400 kişiyle üretim yapan, alanında çok başarılı tasarımcılarla hizmet veren ERSA Mobilya, kamu kurum ve kuruluşları, büyük özel sektör kuruluşları, eğitim ve yurt merkezleri, hastane, otel gibi mekânların mobilya tasarımları yapıyor.

ABD, Avrupa, Rusya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerine ihracat yapan ERSA Mobilya’da şu an ailenin 3 kuşağı da yönetimde bulunuyor.

Ofis mobilyalarının yanı sıra, koltuk ve kanepe gibi oturma elemanları da üreten ERSA Mobilya’nın ürünleri arasında; masa, çoklu çalışma grupları, konsol, keson ve sehpanın yanı sıra bölme panel sistemleri, evrak, arşiv ve soyunma dolapları bulunuyor.


Geri Dön