25 / 04 / 2024

Eryap yalıtım pazarının yüzde 20'sine göz dikti!

Eryap yalıtım pazarının yüzde 20'sine göz dikti!

Büyüyen yalıtım sektöründe firmalar da yatırımlarını artırıyor. Sektörün önemli oyuncularından Eryap, şu anda devam eden yatırımlarını tamamladığında Türkiye' de pazar payının yüzde 20' ye yükseleceğini öngörüyor...



Eryap CEO'su Emrullah Turanlı, yalıtım sektöründeki hızlı büyüme ile hızlı bir yatırım dönemine girdiklerini söyledi. 


Büyüyen yalıtım sektöründe firmalar da yatırımlarını artırıyor. Sektörün önemli oyuncularından Eryap, şu anda devam eden yatırımlarını tamamladığında Türkiye'de pazar payının yüzde 20'ye yükseleceğini öngörüyor. 


Antalya'da katıldığı bir toplantı sonrasında sorularımızı yanıtlayan Eryap CEO'su Emrullah Eruslu, geçen yıl yüzde 40 büyüdüklerini kaydetti. "Hızla yatırım yapıyoruz" diyen Eruslu, "Fabrika, kapasite artırımı ve teknoloji yatırımı yapıyoruz" şeklinde konuştu. 


American Siding, Bonuspan, Focus Membran, Bonusmax, Winer ve Focus Shingle markalı ürünlerini iç pazara sunarken 130 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini ifade eden Eruslu, şunları kaydetti: "120 milyon TL'likyeni yatırım ile Wooler taş yünü tesisinin ilk bölümü 2012'de devreye alındı. Yatırımlarımızın 2015 yılı itibariyle tamamlanması sonucunda 2 milyon metreküpün üzerinde bir üretim hacmine ulaşacağız. Böylece 13,5 milyon metreküp büyüklüğündeki ısı yalıtım pazarında, devam eden yatırımlarımız ile birlikte pazar payımızı yaklaşık yüzde 20'ye çıkaracağız." Taşyünü ile ilgili ilave yatırıma devam edecek Taş yünüyle ilgili 2015 yüına kadar ilave yatırımlarının devam edeceğinin de bilgisini veren Eruslu, "2016'da hedefimiz Türkiye'deki ilk 300 sanayi şirketi arasına girmek ve 500 milyon lira ciroya ulaşmak. Şu anda 350 kişiden oluşan istihdamımızı da 2016 yılında 750 kişiye çıkartacağız" şeklinde konuştu. 


Antalya'da yalıtım sektörünü de değerlendiren Eryap CEO'su Emrullah Eruslu, XPS Isı Yalıtımı Sanayicüeri Derneği Başkanı olduğunu da anımsatarak, şunları söyledi: "Antalya'da yalıtımsız binanın yıllık ısıtma ve soğutma harcaması 14 bin TL düzeyinde hesaplanmış durumda. Halbuki binalara yalıtım yapılıp enerji verimli hale getirüse bu maliyet 7 bin TL düzeyinde gerçekleşecek. 


Antalya'daki binaların yüzde 85'i yalıtımsız. Antalya halkı yalıtımsız binalar nedeniyle neredeyse 1 milyar TL fazla bedel ödüyor. Hızla gelişen ve turizmin merkezi Antalya'da yıllık ortalama 10,50 milyar kWh/yü elektrik enerjisi kullanüıyor. Antalya özellikle yazm soğutma ihtiyacı ile Türkiye'deki büyük bir hidroelektrik santralinin ürettiği tüm elektrik enerjisini kullanıyor." 


Dünya Gazetesi 


Geri Dön